KNSB

Peter Kolder trainer Jong Oranje
publicatie: 15-4-2009

Hoogland (KNSB) - Peter Kolder wordt de nieuwe coach van Jong Oranje. De 33-jarige trainer uit Nijeholtpade, die de afgelopen drie jaar trainer was van het OpleidingsTeam Langebaan, had de jeugdploeg van de schaatsbond eerder al in de periode 2002-2006 onder zijn hoede en was toen ondermeer succesvol met Sven Kramer, Ireen Wüst, Wouter Olde Heuvel en Annette Gerritsen.
Jeroen van der Lee zal, net als afgelopen jaar, als assistent-coach aan Jong Oranje verbonden zijn. Daarnaast zal hij zich wederom richten op THOM, het talentherkenning en talentontwikkelingsprogramma van de KNSB.

De KNSB heeft voor de Jong Oranje-ploeg van Peter Kolder de volgende schaatsers uitgenodigd: Roxanne van Hemert, Yvonne Nauta, Floor van den Brandt, Demian Roelofs (dit viertal zat ook afgelopen seizoen in Jong Oranje), Lotte van Beek, Janine Smit, Maurice Vriend en Lucas van Alphen.

De KNSB zal het OpleidingsTeam Langebaan de komende winter niet continueren. Daarvoor in de plaats komt een faciliteitengroep, een aantal schaatsers die onder begeleiding van Jildou Gemser en Aart van der Wulp (de laatste is ook trainer van de RegioTop) extra faciliteiten krijgt aangeboden. Voor deze faciliteitengroep komen ondermeer Jesper Hospes, Tom Schuit, Ingeborg Kroon, Lisette van der Geest en Ted-Jan Bloemen in aanmerking.