Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 15-04-2009

Verdachte aangehouden na mishandeling met bezem

BREDA: De politie hield dinsdag een 20-jarige man uit Breda aan voor mishandeling van een 13-jarige jongen uit Breda. De 13-jarige jongen had aangifte gedaan van mishandeling. Hij verklaarde 21 maart in de avonduren een besloten terrein aan de Kesterendreef op te zijn gegaan. Toen hij hier met een aantal vrienden rondliep, kwam er een onbekende man aan, die hem met een bezem op zijn rug sloeg. De man hield hieraan rode striemen over.
De politie hield de 20-jarige verdachte aan. Hij bekende tijdens verhoor dat hij iemand had geslagen met een bezem. Hij had eerder gehoord dat er al langere tijd in de avonduren mensen op het terrein rondzwierven en besloot ze te betrappen. Toen hij de jongeren zag wilde hij hen verjagen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tweetal aangehouden voor mishandeling

ZUNDERT: De politie hield woensdag twee 15-jarige jongens uit Zundert aan voor openlijke geweldpleging. Zij zouden 11 april een 14-jarige jongen uit Breda hebben mishandeld. De 14-jarige jongen was die dag op weg naar een vriend in Zundert, toen hij de 15-jarige jongens, bekenden van hem, tegenkwam. Volgens de verklaring van de aangever werd hij zonder aanleiding geschopt, geslagen en bij de keel gegrepen. De gedupeerde heeft zich met onbekende verwondingen onder
doktersbehandeling gesteld. Een van de verdachten ontkende de
mishandelingen. De andere bekende. Hij is in verzekering gesteld.

Man aangehouden na gebruiken drugs

BREDA: De politie hield dinsdagmiddag een 36-jarige man uit Oosterhout aan op de Markkade. Hij zat op straat met een jas over zijn hoofd. Bij aanspreken bleek de man drugs aan het roken te zijn. Hij was in bezit van meerdere bolletjes heroïne en kon geen identiteitsbewijs tonen. De drugs zijn in beslag genomen. De man is aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schennispleger aangehouden

BREDA: De politie hield dinsdag aan het begin van de avond een 33-jarige Bredanaar aan op de Tramsingel. De politie had meerdere meldingen gekregen van schennisplegingen, onder andere in de buurt van het station. Een getuige herkende de verdachte en hij is aangehouden. De man gaf de schennispleging toe. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bewoner aangehouden na ontdekking hennepkwekerij

BREDA: De politie hield dinsdag een 59-jarige Bredanaar aan bij zijn woning. In de woning van de verdachte aan het Buitenerf werd aan de hand van een anonieme melding via M. een hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 350 hennepplanten. De planten en de bijbehorende apparatuur is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Het
energiebedrijf is in kennis gesteld, aangezien de stroom illegaal werd afgetapt. De medewerkers van het energiebedrijf hebben de stroom afgesloten in de woning. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg