Gemeente Best

Koninklijke onderscheiding voor de heer W. van Kollenburg

15-04-2009

Burgemeester drs. Y. Kortmann reikte op donderdag 2 april 2009 een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer W. M.Th.M. van Kollenburg ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de ZLTO, afdeling Best. De heer van Kollenburg werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Naast zijn inzet en zijn verdiensten voor de ZLTO, afdeling Best, heeft de heer van Kollenburg als bestuurder bij diverse instellingen een grote maatschappelijke betrokkenheid getoond op een breed terrein.

Burgemeester drs. Y. Kortmann reikt koninklijke onderscheiding uit aan Dhr. W. M. Th. M. van Kollenburg
Burgemeester drs. Y. Kortmann reikt de koninklijke onderscheiding uit aan de heer W. M.Th.M. van Kollenburg. Foto: Michiel Wasmus

ZLTO
De heer van Kollenburg is sinds 1978 voorzitter van de ZLTO, afdeling Best. Hij is destijds intensief betrokken geweest bij de omvorming van de NCB afdelingen tot plaatselijke ZLTO afdelingen. Daar-naast was hij het aanspreekpunt voor overleg met maatschappelijke- en belangenorganisaties zoals IVN, Heemkundekring, jagersvereniging en gemeente.

Tijdens uitbraken van besmettelijke dierziektes, zoals Varkenspest, Vogelgriep en MKZ heeft de heer Van Kollenburg zijn steentje bijgedragen aan het oplossen van praktische problemen en onderhield hij intensieve contacten met de aangesloten leden en de betrokken (semi)overheidsinstanties.

Door zijn ervaring en deskundigheid heeft de heer van Kollenburg als voorzitter van de plaatselijke afdeling invloed gehad op het besluitvormingsproces met betrekking tot de agrarische sector op regionaal en provinciaal niveau.

Rabobank
Van 1990 tot 1994 heeft de heer Van Kollenburg deel uitgemaakt van de Raad van Toezicht/Raad van Commissarissen van de Rabobank Best. Aansluitend is hij tot 2005 bestuurslid geweest van het bestuur van de Rabobank Best en was hij betrokken bij de fusie van de Rabobanken Best en Oirschot - De Beerzen. Sinds 2008 is hij lid van de Raad van Commissarissen van de nieuw gevormde Rabobank Het Groene Woud Zuid. Hij heeft zijn bestuurstaken bij de Rabobank altijd kritisch ingevuld zonder de belangen van de agrarische sector hierbij uit het oog te verliezen.

Het Groene Woud
Sinds 2005 is de heer Van Kollenburg bestuurslid bij diverse instanties, die betrokken zijn bij de ont-wikkeling van het Nationaal Landschapspark Het Groene Woud. Hij is ondermeer bestuurslid van de Stichting Streekfestival Het Groene Woud, de Coöperatieve Vereniging Het Groene Woud en de Agrarische Natuurvereniging Het Groene Woud. Hij zet zich in om het Nationaal Landschapspark Het Groene Woud verder te ontwikkelen als een aan-trekkelijk gebied voor bewoners van stad en platteland.

Overige inzet
De heer van Kollenburg heeft 15 jaar deel uitgemaakt van het bestuur van de Stichting Nederlands Kampioenschap Handmelken. In de periode 1985 tot 2005 is hij voorzitter geweest van de Rundvee Studieclub Oirschot, Best en de Beerzen. Dit is een club van rundveehouders in de gemeenten Best en Oirschot (inclusief Oost-, West- en Middelbeers) die initiatieven ontplooit om vakinhoudelijk kennis te vergroten op hun vakgebied.

---