Gemeente Zoetermeer

Gezond gedrag van pubers

Wie wil weten hoe je twee tegendraadse pubers kunt aanzetten tot gezond gedrag, kan een hoop tips opdoen in het computerspel Virtueel gezond Zoetermeer: red Bob en Babs van peuken, puisten en ander partyleed.

Wethouder Frank Speel lanceerde dit spel op woensdag 15 april samen met leerlingen van de basisschool De Saffier.

De gemeente Zoetermeer heeft dit spel laten ontwikkelen voor leerlingen van de laatste groep van het basisonderwijs en de laagste klassen van het voortgezet onderwijs.De opzet van het spel is dat leerlingen proberen een tegendraadse puber aan te zetten tot gezond gedrag. Dat is moeilijker dan men zou denken, want Bob en Babs zijn dol op snacken en roken. Bovendien houden ze wel van een jointje of een breezertje op zijn tijd en zijn ze liever lui dan moe.

De game is een onderdeel van de campagne Zoetermeer steeds gezonder. In deze campagne geeft de gemeente bekendheid aan de manier waarop zij en andere instanties uitvoering geven aan de lokale nota volksgezondheid. Het spel gaat met bijbehorend lespakket naar de Zoetermeerse scholen. Daarna krijgen scholen in de rest van het land het pakket. Het computerspel is de derde in een serie van spellen waarmee de gemeente Zoetermeer zichzelf promoot. Eerder verschenen Virtueel Zoetermeer en Kasteel Palenstein. Deze spellen worden landelijk in het onderwijs gebruikt