Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Aantal stadsdelen gehalveerd

Martin Verbeet vindt uitkomst teleurstellend

15 april 2009

Het college van B& W van de gemeente kiest definitief voor zeven stadsdelen. Dat betekent dat Oost-Watergraafsmeer samengaat met Zeeburg. Als de gemeenteraad van Amsterdam in juni met het voorstel instemt, gaat de nieuwe indeling van de stadsdelen op 1 mei 2010 van start.

Het college heeft op het voorgenomen besluit van februari van dit jaar reacties ontvangen van inwoners alle stadsdelen en verschillende maatschappelijke organisaties. Deze heeft het college betrokken bij de afwegingen.

Foto van Martin Verbeet Stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet vindt de uitkomst teleurstellend. "We hebben met de recente verhuizing naar het nieuwe Stadsdeelhuis net een fusie afgerond. We weten uit eigen ervaring dat een fusie heeft een enorme impact op de stadsdeelorganisatie. Wat ik bovendien mis in het voorstel over het aantal stadsdelen is waarom een groter stadsdeel betere dienstverlening voor de Amsterdammer zou leveren."

Hier leest u het volledige persbericht van de gemeente. Reageer

Er zijn 6 reacties op dit item
Er zijn 6 reacties op dit item
donderdag 16 april 2009 | 16:09 | Zolek Alzun Mandyeh Het stadsdeelkantoor in Oostpoort dreigt de nieuwe 'Helmholtzstraat' te worden, tenzij het nieuwe fusiestadsdeel Groot-Zeeburg een passend nieuw stadsdeelkantoor gaat bouwen. Het huidige stadsdeelkantoor in Oostpoort kan dan een hotel worden. Aangezien een bouwproject heel lang kan duren is het verstandig om zo snel mogelijk te beginnen met het plannen van het nieuwe stadsdeelkantoor.
donderdag 16 april 2009 | 16:23 | C. Burger
Ik verheug mij op de toekomstige stadsdeelraadsvergaderingen. Daarin moeten ruwweg tweemaal zoveel onderwerpen behandeld worden als nu in O/Wgm. "En dan nodig ik nu de 43-ste inspreker om plaats te nemen...". "Ik neem u mee naar agendapunt 36..."
Deze situatie ontstaat natuurlijk pas na een aanloopperiode van enkele jaren, waarin er nog veel meer onderwerpen zijn: nl. al de afstemmingen van beleidsverschillen tussen voormalig Zeeburg en voormalig O/Wgm. Of maken we daar één groot besluit van, waarover we niet discussiëren, maar wat we (op oudejaarsavond) keihard hameren? donderdag 16 april 2009 | 16:33 | Willemien Takens 'Mertens' signaleert dat burgerparticipatie moeilijker wordt bij grotere stadsdelen, en draagt de stadsdelen op om hiervoor een oplossing te bedenken. Gaan jullie daar nu heel snel aan werken? zaterdag 18 april 2009 | 11:00 | Yvonne D.
Er zal minder geld uitgegeven worden aan sectoruitjes en weet ik veel wat voor geldverslindende fratsen er uitgehaald zijn om die 'subsidies' niet mis te lopen voor de volgende begroting. De burger weet nog niet de helft van jullie exorbitante uitgaven aan flauwekul de afgelopen jaren. Elke uitgegeven cent zou duidelijker op deze site inzichtelijk moeten zijn. Eindelijk is er dan tijd voor jullie om eens echt aan het werk te gaan voor jullie veel te hoge salarissen. Schande!
maandag 20 april 2009 | 13:03 | Jolanda van Es
@Yvonne D.:
Waarom denk je dat er minder geld uitgegeven zal worden? Als je twee sectoren samenvoegt heb je gewoon grotere sectoruitjes (meer limousines, meer champagne, meer jacuzzi's, etc.). Denk je aan enorme efficiëntiewinst bij die grote uitjes? Verwacht je daar echt iets van? woensdag 22 april 2009 | 09:14 | Rob Vaes
12 Stadsdelen is me teveel van het goede. Dat betekent dat iedere instantie die iets met beheer doet in Amsterdam steeds eigen regeltjes ontmoet. Meer eenheid kan de boel voor al die organisties vereenvoudigen. En dat lijkt me wel wat. Wel hoop ik dat de aandacht die OWg had voor openbare ruimte blijft. Ik heb ooit in ZUideramstel gewoond en daar duurden de discussies drie keer zo lang en zag het er drie keer zo beroerd uit.

N.B. @ YvonneD: Wordt toch eens volwassen. Check de feiten voor je wat roept. Stadsdelenambtenaren verdienen helemaal niet zo veel. En bij overheden wordt heel wat minder versnoept dan bij bedrijven.