Gemeente Hoorn

Informatiebijeenkomst kinderopvang Kersenboogerd

De gemeente Hoorn houdt op woensdag 15 april 2009 een informatiebijeenkomst bij Wijkcentrum Kersenboogerd over de bouw van een pand voor buitenschoolse opvang achter basisschool De Parcival aan de Nachtegaal. Wethouders Jack van Es en Ronald Witteveen informeren belanghebbenden over de problematiek van kinderopvang in de Kersenboogerd en lichten de bouwplannen toe.

Met ingang van 1 augustus 2007 zijn basisscholen verplicht om buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar te verzorgen. Scholen moeten deze opvang in of in de buurt van de school aanbieden. In Hoorn hebben de schoolbesturen ervoor gekozen om deze opvang te organiseren samen met kinderopvangorganisaties die al actief waren in Hoorn.

Op dit moment is er in de Kersenboogerd echter een tekort aan buitenschoolse opvang. Daarom overweegt de gemeente Hoorn mee te werken aan een initiatief van Stichting Zonnelicht om een gebouw voor kinderopvang te realiseren in het groengebied achter basisschool De Parcival aan de Nachtegaal.

De gemeente Hoorn nodigt bewoners en andere belanghebbenden uit voor een informatiebijeenkomst in Wijkcentrum Kersenboogerd aan de Brederodegracht 1. De bijeenkomst start op woensdag 15 april 2009 om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.
Laatste wijziging van deze pagina: 2 april 2009