Gemeente Dordrecht

Bewoners Nieuw Krispijn denken mee over herinrichting Emmaplein
Inloopmiddag woensdag 15 april op het Emmaplein

De gemeente Dordrecht vraagt wijkbewoners van Nieuw Krispijn mee te denken over de herinrichting van het Emmaplein.

Jaarlijks worden alle speeltoestellen op de openbare speelplekken geïnspecteerd. Hierbij wordt gecontroleerd op veiligheid, op slijtage en op de technische staat. Uit deze inspectie is gebleken dat een aantal van de huidige speeltoestellen op het Emmaplein dienen te worden vervangen cq gerepareerd. Daarnaast zijn bij de gemeente een aantal verzoeken om andere speeltoestellen binnen gekomen.

Om de boven genoemde redenen wil de gemeente graag in samenspraak met de bewoners de speelplek op het Emmaplein opnieuw inrichten. Als eerste voorzet heeft de gemeente aan een ontwerpbureau gevraagd drie concept ontwerpen te maken. Door middel van online stemmen via de wijkwebsite kunnen bewoners tot 1 mei zelf aangeven welk van de ontwerpen en welke speeltoestellen de voorkeur hebben. Dit ontwerp zal daarna tot een definitief plan wo rden uitgewerkt.

Inloopmiddag: woensdag 15 april
Aanstaande woensdag 15 april is er van 16.00 uur tot 19.00 uur een inloopmiddag in een tent op het Emmaplein. De gemeente presenteert dan de drie concept ontwerpen en potentiële nieuwe speeltoestellen en geeft hier tekst en uitleg bij. Bewoners hebben de gelegenheid om tijdens deze inloop vragen te stellen over de herinrichting van het Emmaplein.

Ook aan de kinderen is gedacht! Binnen Spelen Buiten Spelen van de Dordtse Welzijns Organisatie organiseert in de tent leuke knutselactiviteiten voor kinderen. Kinderen dienen hiervoor een schoenendoos mee te brengen. Ze kunnen dan al hun creativiteit kwijt in hoe zij het vernieuwde Emmaplein graag willen zien.

Online stemmen
Bewoners die in de omgeving van het Emmaplein wonen hebben per huishouden een brief ontvangen met een stemcode. Met deze stemcode kunnen zij via de wijkwebsite www.nieuwkrispijn.nl/emmaplein stemmen op één van de drie ontwerpen en speeltoestellen. Ook kunnen zij suggesties geven in het forum. Vanaf 15 april 21.00 uur kan er gestemd worden. Tot 1 mei hebben de bewoners de mogelijkheid hun stem te laten horen.

Dergelijke stemrondes zijn eerder al gehouden over de inrichting van het Mauveplein en Goeverneurplein in Oud Krispijn. Eind mei moet het definitieve ontwerp klaar zijn waarna de gemeente na de zomer start met de herinrichting van het Emmaplein.

Meer informatie is te vinden op de wijkwebsite: www.nieuwkrispijn.nl. Vanaf 15 april zijn daar ook de concept ontwerpen te bekijken.



Gemeente Dordrecht