Gemeente Apeldoorn
Start samenwerking academie ROB Saxion Hogescholen met gemeente Apeldoorn

De dienst Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Apeldoorn en de academie Ruimtelijke Ontwikkeling en Bouw (ROB) van Saxion Hogescholen in Deventer gaan de samenwerking intensiveren. Directeur Philip Salm van de dienst Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Apeldoorn en directeur Marjan Weekhout van de Academie ROB van Saxion Hogescholen hebben vandaag een intentieverklaring getekend. Bij beide partijen bestond de behoefte om de reeds bestaande samenwerking meer te stroomlijnen en verder uit te bouwen.
De gemeente Apeldoorn werkt al langer op meerdere fronten aan het aantrekken van meer HBO-onderwijs en het versterken van de contacten. Zowel op het gebied van kennisuitwisseling en aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. "Het college juicht het versterken van de banden met het hoger onderwijs toe en is blij met weer een stukje concrete invulling van de ambitie" aldus wethouder Jolanda Reitsma namens het college van burgemeester en wethouders.
In Apeldoorn spelen talloze ruimtelijke vraagstukken, zowel in het stedelijk als het landelijk gebied, waarbij de inzet van Saxion een meerwaarde kan hebben. Saxion wil met het onderwijs zoveel mogelijk aansluiting zoeken bij de dagelijkse beroepspraktijk. Ook heeft Saxion behoefte aan meer langdurige contacten met partijen uit het werkveld voor de uitwisseling van ervaringen en het uitvoeren van praktijkopdrachten.
Concreet betekent deze samenwerking dat de dienst Ruimtelijke Ontwikkeling stageplekken, afstudeerplekken en projecten gaat aanbieden waar studenten mee aan de slag kunnen. Daarnaast gaat de gemeente meedenken over de inhoud van het onderwijs. Het geven van gastcolleges door ambtenaren aan studenten is bijvoorbeeld een mogelijkheid. Momenteel zijn tien stagiaires en een projectgroep studenten op diverse afdelingen van de dienst Ruimtelijke Ontwikkeling gestart. De projectgroep houdt zich bijvoorbeeld bezig met een doorstroomonderzoek op de Apeldoornse woningmarkt.