Ingezonden persbericht

15 april 2009

Nieuwe managementstructuur bij EDPnet in functie van de voortdurende groei.

EDPnet blijft groeien. In vergelijking met januari 2008 is het aantal vaste medewerkers met liefst 60% gestegen. Vandaag telt het personeelsbestand 61 voltijdse medewerkers. Een dergelijke groei heeft uiteraard een weerslag op de organisatie van het bedrijf.

Om deze organisatie in goede banen te leiden werd zopas een nieuwe managementstructuur bekend gemaakt. Huidig CEO Wil Deutz zal voortaan vanuit zijn jarenlange ervaring een Board of Directors adviseren. Philip Deutz wordt de nieuwe CEO en vormt samen met Joachim Slabbaert (Chief Operation Officer) en Niklaas van de Bunt (Chief Financial Officer) de nieuwe Board of Directors.

Het volledig organigram van het bedrijf werd eveneens aangepast en zorgt voor een transparante en duidelijke organisatie.

Ervaren mensen aan het roer

Philip Deutz startte EDPnet op in 1999 en heeft het bedrijf gemaakt tot wat het vandaag is. Gezien de spectaculaire groei van het bedrijf en de ambitieuze toekomstplannen is reeds enkele maanden gesleuteld aan een nieuwe structuur voor het bedrijf en haar management.

Huidig CEO Wil Deutz zet een stap opzij, maar zal zijn ervaring en expertise ten dienste stellen van een nieuwe Board of Directors. Deze nieuwe board bestaat uit 3 mensen die op hun beurt ook hun sporen hebben verdiend binnen EDPnet. De dagelijkse leiding zal opgenomen worden door Philip Deutz (CEO). Daarnaast neemt Joachim Slabbaert - tot voor kort verantwoordelijk voor de technologische koers van het bedrijf - de functie van Chief Operations Officer op. Niklaas van de Bunt ten slotte stond als managing director aan het hoofd van de Nederlandse vestiging van EDPnet. Hij wordt Chief Financial Officer van EDPnet.

Transparante organisatiestructuur

Samen met de bekendmaking van het nieuwe managementteam werd de volledige organisatie van EDPnet hertekend. Deze aanpassing was nodig om de organisatie - die verspreid zit over de verschillende vestigingen in België, Nederland en Rusland - voldoende duidelijk en transparant te houden.

Opvallend in de nieuwe structuur is de creatie van een specifieke 'trainer-functie'. Het creëren van deze voltijdse functie onderstreept het belang dat EDPnet hecht aan de permanente training van haar personeelsleden.

Met de invoering van deze nieuwe structuur staat EDPnet klaar om nog verder te groeien en verder uit te groeien tot een volwaardig Internet- en Telecomoperator op Europees niveau.



Ingezonden persbericht