Ingezonden persbericht

Man heeft problemen met kalende vrouw als partner

Maar vrouwen accepteren kalende mannen wel

15 april, 2009 - Recent onderzoek naar de perceptie en acceptatie van mensen met haarverlies wijst uit dat mannen meer problemen hebben met een kalende vrouw als partner dan andersom. Vrouwen maken er niet zon probleem van en zien kalende mannen zelfs als een natuurlijk verschijnsel.

Van de mannen geeft 56% aan dan ze moeite hebben met een kale of kalende partner tegenover 15% bij de vrouwen. Hieruit blijkt dat een kale man nog steeds meer geaccepteerd is dan een kale vrouw. Dit terwijl meerdere onderzoeken uitwijzen dat 1 op de 3 vrouwen ooit te maken krijgt met haarverlies of kaalheid. Een verklaring hiervoor is waarschijnlijk te vinden in het feit dat bij het zien van een kale vrouw een overgrote meerderheid denkt dat zij ziek (81%) of oud is (20%). Ook stress scoort hoog (13%). Bij het zien van een kale man heeft men over het algemeen weinig associaties (61%). Men accepteert dat de kaalheid erfelijk bepaald is of denkt dat de man in kwestie er zelf voor kiest om kaal te zijn.

Haarverlies en de reacties hierop beinvloeden het eigenbeeld van vrouwen in grote mate. Kaal worden is het ergste dat een vrouw kan overkomen, aldus een van de deelneemsters die deze week aan de panel discussie deelnam die Viviscal in het kader van de Week van Haarverlies organiseerde. Volgens Drs. E.P.B. Plinck van Haarkliniek.com is het typisch voor Nederland dat er zo weinig kennis over en interesse in haarverlies is. In andere landen wordt er veel meer aandacht besteed aan haarproblemen en nieuwe technieken om haarproblemen tegen te gaan, aldus drs. Plinck. Vincent Langedijk, partner Rob Peetoom Hair & Make-up Elandsgracht: Kijk wat bij jou en je haar past en niet naar hoe fotomodellen eruit zien, dat beinvloedt je eigenbeeld alleen maar op een negatieve manier. Meer informatie over haarverlies en tips over verzorging zijn te vinden op www.zorgvoormijnhaar.nl.

Deze gegevens komen uit onderzoek van JuniorSenior Research in opdracht van het wetenschappelijk bewezen haargroeimiddel Viviscal. Het onderzoek werd gehouden onder 502 Nederlanders in de leeftijd van 35 tot 65 jaar en de panel discussie vond deze week plaats in het kader van de Week van Haarverlies.

Over Viviscal
Viviscal is een 100% natuurlijk voedingssupplement dat dunner wordend haar en haarverlies tegengaat. Het actieve ingredient in Viviscal is het pure diepzeeproteine complex AminoMar C; een krachtige combinatie van diepzee-extract, organische silica en vitamine C. Viviscal is 100% natuurlijk en bevat de maximale doses voedingstoffen die de haarzakjes van binnenuit voeden. Viviscal is o.a. verkrijgbaar bij D.A., De Tuinen, Gezond & Wel gezondheidswinkels, Kring Apotheken, en Vitaminstore. Voor meer informatie kijk op www.viviscal.nl.