Bamps Eurassur groeit naar top 3 Limburgse verzekeringsmakelaars

15/04/2009 16:36

Eurassur

Onafhankelijk verzekeringskantoor investeert 2 miljoen euro in nieuwbouw in Genk

Bamps Eurassur groeit. Zo sterk zelfs dat de Limburgse verzekeringsmakelaars eind volgend jaar verhuizen naar een ruimer hoofdkantoor in Genk. De afgelopen tien jaar kende Bamps Eurassur twee geslaagde overnames, kwamen er twee nieuwe aandeelhouders bij en verdrievoudigde de bedrijfsomzet. Kortom, een succesverhaal gebaseerd op creatieve verzekeringsoplossingen voor bedrijven.

De laatste jaren groeide Bamps Eurassur nog meer uit tot een vaste partner van diverse ondernemingen. Vandaag heeft het onafhankelijke verzekeringskantoor in Genk dan ook een plaats ingenomen in de top 3 van de Limburgse verzekeringsmakelaars.

Een belangrijk keerpunt voor Bamps Eurassur vormde het jaar 2000, waarin oprichter Willy Bamps het kantoor overdroeg aan zijn zoon Joan (financieel verantwoordelijke) en twee externe partners, Geert Keymis (commercieel verantwoordelijke) en Johan Mandervelt (juridisch verantwoordelijke). Begin 2001 volgde de overname van het kantoor Algever uit Hasselt dat al snel succesvol geïntegreerd werd. In 2008 werd bijkomend de verzekeringsportefeuille van het Hasseltse makelaarskantoor Guy Alen toegevoegd.

Dankzij de sterke autonome groei en de twee overnames verdrievoudigde de globale omzet de laatste negen jaar: van circa 500.000 euro in 2000 tot 1,63 miljoen euro in 2008. Ook het aantal werknemers verdubbelde, van 8 in 2000 tot 16 medewerkers vandaag. Vennoot en gedelegeerd bestuurder Geert Keymis: "In 2008 steeg onze omzet met 34%. Buiten de acquisities kennen we een gemiddelde jaargroei van 10%, toch twee à drie keer de marktgroei. Voor dit jaar stellen we een groeiprognose van 3% voorop. Lager dan de vorige jaren, want ook wij voelen de crisis: minder autoverzekeringen, minder pensioenverzekeringen..."

Het geheim van de sterke groei? "We hebben in al die jaren een verregaande technische kennis in verzekeringsdossiers opgebouwd. Daardoor zijn we 'groot' genoeg om gespecialiseerde klanten aan te kunnen, maar tegelijk zijn we 'klein' genoeg om al onze klanten perfect te kunnen servicen. Ook proberen we ons te onderscheiden met creatieve verzekeringsoplossingen. Zo staan we ervoor bekend om voor eender welke verzekeringsbehoefte oplossingen te kunnen bieden via het uitwerken van unieke polissen."

De groei deed de onderneming alvast uitkijken naar een ruimer hoofdkantoor. Eind 2010 verhuist Bamps Eurassur naar de Jaarbeurslaan in Genk. Met de nieuwbouw gaat een investeringskapitaal van twee miljoen euro gepaard. In 2008 werd ook de holdingstructuur B-HOLD Group opgezet om op termijn participaties te kunnen nemen in andere verzekeringskantoren, met als doel zich meer nationaal te profileren.

Voor meer info

Bamps Eurassur nv

Geert Keymis

Centrumlaan 10

B-3600 Genk

Tel. +32 89 35 67 23

info@eurassur.be

www.eurassur.be



RCA pr

Jo Thuys

Koningin Astridlaan 38

B-3500 Hasselt

Tel. +32 11 59 05 90

jo.thuys@rca.be

www.rca.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel