Ingezonden persbericht

- PERSBERICHT -

'HET JAAR VAN DE SPONS' BEKROOND MET TULP
VANDAAG IS DE SPONGEBOB TULP GEDOOPT
Amsterdam, 15 april 2009
Vandaag is in Keukenhof te Lisse de enige echte SpongeBob tulp gedoopt. Dit ter ere van 'Het Jaar van de Spons'. Sinds de allereerste aflevering maakt SpongeBob iedereen aan het lachen en blij. Wereldwijd doet hij dat al 10 jaar. Tijd om dit te bekronen met een stralende tulp. Nickelodeon presentator Patrick Martens voerde onder het oog van vele toeschouwer(tje)s de officiële doop uit. Uiteraard werd hij geholpen door de vriendelijke Spons zelf.
In de afgelopen jaren werden meer dan 100 afleveringen van de absorberende kindervriend opgenomen. Deze afleveringen zijn uitgezonden in 178 verschillende landen en in 25 verschillende talen. De doelgroep van SpongeBob bestaat uit kinderen van 4 tot 10 jaar oud. Toch blijkt dat vele tieners en volwassenen ook verzot zijn op de vrolijke spons. 30 Tot 40 % van de fans wereldwijd bestaat uit volwassenen. SpongeBob mag beroemdheden als Pharrell Williams, Liam Gallagher en Marc Jacobs tot zijn fans rekenen. Sinds 2003 zijn er wereldwijd 5 miljoen DVD's verkocht, waarvan meer dan 425.000 exemplaren in 2008. In dat jaar behaalde SpongeBob in Nederland een gemiddeld aantal kijkers van 84.500 per aflevering. Tussen januari en december bereikte SpongeBob 93,3 % van alle kinderen tussen 3 en 12 jaar oud. Koninklijke Verkade verkocht in Nederland meer dan 1 miljoen verpakkingen SpongeBob koekjes.

Het Jaar van de Spons
2009 Is Het Jaar van de Spons. SpongeBob SquarePants is al jaren een van de best bekeken series op Nickelodeon. 2009 wordt een druk jaar voor onze absorberende vriend. Afgelopen paasweekend was SpongeBob aanwezig bij de Utrecht Running Experience en de Jaarbeurs Utrecht marathon, om vooral de jonge lopers aan te moedigen. Vandaag werd de eerste SpongeBob tulp gedoopt in Keukenhof en op 18 april wordt er een speciale aflevering van SpongeBob uitgezonden, getiteld 'De grote golf'. De held heeft sinds 10 april een eigen website: www.spongebob.nl.Op de site vind je waanzinnige games, de cartoon creator, vele weetjes en prijsvragen van SpongeBob. Houd voor meer informatie www.nickelodeon.nl goed in de gaten.
Kijk voor alle producten op www.nickshop.nl of www.nickelodeon.nl
- EINDE BERICHT -
Noot voor de redactie (