Gemeente Wunseradiel


Rijvaardigheidsdag voor senioren

rijvaardigheidsdag

Voor als u nog vele jaren veilig wilt autorijden

Op woensdag 15 april aanstaande organiseert de gemeente Wûnseradiel in samenwerking met de SBV een rijvaardigheidsdag voor senioren. In drie uur tijd wordt uw rijvaardigheid flink bijgespijkerd!

Bent u vijftig jaar of ouder? Dan is het vast lang geleden dat u uw rijbewijs gehaald heeft. In al die jaren zijn er nieuwe verkeersregels en nieuwe verkeerssituaties gekomen. Daarnaast is het drukker geworden in het verkeer. En u hebt vast veel rijervaring maar juist in de routine sluipen soms foutjes. We bieden u daarom een speciale bijspijkerdag aan.

Rijvaardigheidsdag

Op deze dag bespreken we met behulp van dia's de nieuwe verkeersregels en de gedragsregels voor het verkeer. Speciale aandacht is er voor nieuwe verkeerssituaties.

Verder gaat u met uw eigen auto op pad, samen met een ritadviseur. Dat zijn ervaren rij-instructeurs. De ritadviseur beoordeelt uw rijvaardigheid, uw kennis van de verkeersregels en uw rijtechniek. Na afloop bespreekt de ritadviseur zijn bevindingen met u.

Daarnaast zijn er verschillende stands met informatie. U kunt bijvoorbeeld uw ogen en uw reactievermogen laten testen.

U hoeft overigens niet bang te zijn dat u op deze dag uw rijbewijs kunt verliezen. Met deze dag willen we er juist voor zorgen dat u nog lang plezierig kunt autorijden.

Wilt u meedoen?

We hebben deze dag ruimte voor 60 mensen: 30 voor de ochtendbijeenkomst en 30 voor de middagbijeenkomst. De cursus bestaat uit drie uren:


- een uur verkeerstheorie


- een workshop met onder andere een ogen- en reactietest


- een rijvaardigheidsrit met uw eigen auto met nabespreking

De cursus wordt gegeven op het gemeentehuis te Witmarsum.

Wanneer u mee wilt doen is het verstandig snel te reageren want vol is vol. U kunt zich aanmelden met het digitale aanmeldformulier.

Kosten

De rijvaardigheidsdag kost EUR 12,50 per deelnemer. Wanneer u zich aanmeld bij de gemeente krijgt u een bevestiging. In die bevestiging staat het banknummer waarop u het geld kunt overmaken. U kunt zich tot 31 maart aanmelden.

Informatie

Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met mevrouw Betty Jongsma, telefoon (0517) 53 33 37 of de heer Bram de Vries, telefoon (0517) 53 33 92. Mailen kan ook: b.jongsma@wunseradiel.nl

De organisatie van deze dag is in handen van de Stichting Bevordering Verkeersveiligheid en de gemeente Wûnseradiel.
relevante downloads

* 60-0304.pdf (330.75 KB)