Gemeente Tilburg

Nummer
2009103BW
Datum
16 maart 2009

Bouw MFA 'Kruispunt' in Wandelbos van start
Multifunctionele Accommodatie herfst 2010 gereed

De bouw van de Multifunctionele Accommodatie 'Het Kruispunt' aan de Sinopelstraat in de wijk het Wandelbos gaat vandaag van start. Mertens Bouwbedrijf B.V. begint met voorbereidende werkzaamheden. In de MFA krijgen een aantal organisaties een plek: basisschool Thomas More, Wijkcentrum 't Kievitslaer, Kinderstad (kinderopvang), de Twern, Instituut voor Maatschappelijk Werk, Amarant, de ZML school Midden Brabant, de Frater Andreasparochie, de Kievitshorst en de wijkorganisatie. "In het Wandelbos investeren we veel in scholing, werk en inkomen. Dit nieuwe wijkgebouw gaat daarin een belangrijke rol spelen", aldus wethouder Gon Mevis. "Naast een mooi gebouw moet het vooral een centrale ontmoetingsplaats worden voor kinderen, wijkbewoners, vrijwilligers en professionals om samen kansen voor de buurt te scheppen." Op woensdag 15 april aanstaande wordt de start van de bouw gevierd met een feestelijke bijeenkomst. Wijkbewoners van het Wandelbos ontvangen daarvoor later een uitnodiging. Ontwerp
Het gebouw krijgt een transparant karakter, doordat veel glas wordt gebruikt. 'Het Kruispunt' krijgt twee verdiepingen (3 bouwlagen). De nieuwbouw 'omarmt' de huidige Heilige Kruiskerk. De parochie blijft de kerkzaal gebruiken. Die kan straks echter ook voor andere activiteiten worden gebruikt zoals grotere buurtbijeenkomsten, film-, theater- en zangvoorstellingen. Voor het ontwerp van het nieuwe gebouw is uit vijf kandidaten Architectenbureau Luijten-Smeulders geselecteerd. Dit bureau ontwierp onder andere ook MFA 'De Poorten' in de Hasseltstraat.
Achtergrond
In oktober 2008 liet de gemeente bewoners van het Wandelbos weten dat er vertraging zou ontstaan door de aanbesteding van de MFA. De gemeente gaat ervan uit dat de MFA rond de herfst van 2010 gereed zal zijn.
Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.



Gemeente Tilburg