Gemeente Bronckhorst
---

P10 vergadert op 15 april a.s. in Bronckhorst

Het samenwerkingsverband van de tien grootste plattelandsgemeenten van ons land, de P10, vergadert op 15 april a.s. in het gemeenthuis van Bronckhorst in Hengelo (Gld). Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen. . voortgang lopende projecten waaronder Leefbaarheid en Demografische ontwikkelingen . voorbereidingen landelijk congres over Leefbaarheid, dat de P10 in 2010 wil organiseren

Geachte persrelatie,
U bent van harte welkom om na de vergadering met de P10 burgemeesters te spreken tijdens een persbijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat 20 in Hengelo (Gld).

De P10
De tien grootste plattelandsgemeenten van Nederland hebben veel dezelfde ambities en uitdagingen waar zij zich dagelijks voor inzetten. Wat te denken van veranderende bedrijvigheid en nieuwe economische impulsen, vergrijzing, ontgroening, plattelands- en natuurontwikkeling/-onderhoud, samenwerking met omliggende steden en leefbaarheid in de kleine kernen. Om deze (nog) beter onder de aandacht te brengen van rijk en politiek (landelijk en Europees) hebben zij medio 2008 de P10 opgericht. Het gaat om de gemeenten Aa en Hunze, Berkelland, Borger-Odoorn, Bronckhorst, Hulst, Ooststellingwerf, Opsterland, Schouwen-Duiveland, Sluis en Westerveld.

De P10 bestaat uit deze tien gemeenten omdat zij het grootste aantal vierkante kilometers aan landoppervlakte van Nederland hebben, geen van allen één echt grote kern heeft en plattelandsontwikkeling in de gemeenten centraal staat. Met hun gezamenlijke oppervlakte van 280.000 ha zijn ze net zo groot als de gehele provincie Zuid-Holland!

Met dit krachtige samenwerkingsverband willen de tien gemeenten kennis uitwisselen en leren van elkaar, samenwerken waar dat mogelijk is en gezamenlijk de aandacht vestigen op onder meer de volgende ontwikkelingen die hoog op hun agenda's staan: . Demografische ontwikkelingen
. Relatie plattelandsgemeente en gemeentefonds
. Recreatie en toerisme
. Functieveranderingen op het platteland
. Nieuwe economische kansen in de buitengebieden
. Veiligheid in het landelijke gebied (aanrijtijden)

. Leefbaarheid in de kernen (voorzieningen)
. Natuur- en waterbeheer, duurzaamheid

De gemeenten overleggen regelmatig met elkaar, maar richten zich ook nadrukkelijk op de provincies, rijksoverheid én op Europa.

Website P10: www.p-10.eu

Hengelo (Gld), 10 april 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --