Erasmus MC



---

Erasmus MC participeert in Rotterdamse aanpak huiselijk...

Het Erasmus MC sluit zich aan bij de Rotterdamse aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Woensdag 15 april wordt daarvoor de Rotterdamse Meldcode ondertekend. Deze meldcode is een stappenplan voor mensen die werken in sectoren zoals zorg, onderwijs, opvang en hulpverlening.

Te vaak krijgen professionals en instellingen te maken met mensen bij wie zij huiselijk geweld of kindermishandeling vermoeden. Met de meldcode hebben zij een stappenplan in handen die duidelijkheid geeft over wat ze in zo'n situatie kunnen doen en wat er van hen wordt verwacht.

Inspirerend
Staatssecretaris Bussemakers noemde de Rotterdamse Meldcode onlangs "een inspirerend voorbeeld voor de landelijke invoering". Het afgelopen jaar is in elf Rotterdamse pilotinstellingen met de meldcode gewerkt. Hieruit bleek dat een krachtige aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld gebaat is bij een integrale aanpak en samenwerking tussen de verschillende professionals. "Ik raad gemeenten en instanties die bezig zijn met de invoering van de meldcode aan een kijkje te nemen in Rotterdam en van het voorbeeld te leren", aldus Bussemaker.

Meer weten? Ga naar de website over huiselijk geweld in Rotterdam.

Download de Rotterdamse Meldcode.

Publicatiedatum: 10 april 2009