Gemeente Eersel


Gratis cultuurwijzer voor alle inwoners van de gemeente Eersel bij de Hint van deze week!
Cultuurwijzer.JPG

De gemeente Eersel heeft op zondag 5 april 2009, tijdens de jaarlijkse kunstmarkt bij Streekmuseum de Acht Zaligheden, de zogenaamde Cultuurwijzer uitgebracht. De wijzer is tot stand gekomen op initiatief van de Adviescommissie Beeldende kunst van de gemeente Eersel. In de wijzer wordt de geschiedenis van de zes kernen van de gemeente Eersel beknopt weergegeven. Ook vindt u een overzicht van de kunstwerken in de openbare ruimte, van monumenten die voorkomen op de gemeentelijke monumentenlijst en van musea, galeries en ateliers.

Recent hebben de makers van de Cultuurwijzer Hans Borsboom (fotografie, kunst & architectuur) en Sies Brandsma (ontwerp & layout) een eerste exemplaar van de cultuurwijzer aangeboden aan wethouder Ria van der Hamsvoord.

Bij de Hint van deze week ontvangt u als inwoner van de gemeente Eersel een gratis exemplaar van de Cultuurwijzer. De cultuurwijzer is ook tegen een vergoeding bij de lokale VVV verkrijgbaar.

De gemeente Eersel bedankt de makers, de Adviescommissie Beeldende Kunst en de lokale VVV voor de totstandkoming van de Cultuurwijzer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Kolen onder telefoonnummer 0497-531375 of per e-mail p.kolen@eersel.nl