Hulpverleningsdienst Groningen


Brand verwoest ijssalon

Gepubliceerd: 15 april 2009, 00:31

dinsdagavond rond half negen werd de brandweer van Veendam gealarmeerd voor rookontwikkeling in een ijssalon in winkelcentrum Veenlust in Veendam. Ter plaatse constateerde men daadwerkelijk brand, waarop werd opgeschaald naar grote brand. Het gevaar bestond dat de vlammen zouden overslaan naar andere panden in het winkelcentrum. De brandhaard bleek voor de brandweerlieden moeilijk te bestrijden. Deze bevond zich achter in het pand, in de keuken. Uiteindelijk is men via een achterdeur bij de brandhaard gekomen. Vervolgens kon de brand snel onder controle worden gebracht.

Vanwege de hevige rookontwikkeling zijn bewoners van het naastgelegen flatgebouw Veenlust tijdelijk opgevangen in hotel Parkzicht. Daar zijn ze door de gemeente op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond de brand. Rond middernacht kregen zij te horen dat zij weer terug konden naar huis. Ongeveer 50 bewoners hebben gebruik gemaakt van de opvangmogelijkheid in Parkzicht. Anderen hebben onderdak gezocht bij familie of vrienden.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Naar de oorzaak van de brand zal de technische recherche van de politie een onderzoek starten.