Ingezonden persbericht


Persbericht, Amsterdam 15 april 2009

Ik zal me even voorstellen.. Ik ben Mike Strik het broertje van Cor Strik, ten eerste wil ik jullie bedanken voor jullie mooie lied. We hebben erg veel steun aan het liedje gehad en vol trots laten horen aan iedereen........

Op maandag 20 april is het 2 jaar geleden dat korporaal Cor Strik sneuvelde in Uruzgan. Hij was de eerste Nederlandse soldaat die door vijandelijk vuur om het leven kwam.

Liedjes schrijver miRco werd geraakt door deze gebeurtenis. Hij schreef het lied "Zaterdagmiddag Voetbal" over Cor en zijn voetbalclub de Posthoorn. Met dit lied werd vorig jaar al stilgestaan bij het overlijden van Cor Strik.

Om Cor, Timo, Azdin Chadli en alle anderen in herinnering te houden zingt dit jaar MARIBELLE het lied ZATERDAGMIDDAG VOETBAL.

"Ik keek naar de voetballers die tegen de achtergrond van een levensgrote foto van Strik een ingetogen feestje vieren, en was ontroerd. "Zaterdagmiddag Voetbal" is geen protestsong tegen de oorlog, maar een miniatuurtje over het tragische lot van een jonge jongen. 'Ooit wordt alles anders. Maar niet zoals je had verwacht." -Het Parool

Bovendien wordt er op zaterdag 18 april vanaf 15 uur, een Memorial wedstrijd georganiseerd voor Cor Strik bij zijn oude voetbalclub de POSTHOORN (http://www.vvdeposthoorn.nl/)

Het was 20 april 2007. De kranten stonden vol. Eén van de artikelen over het leven van Cor Strik stond in het teken van zijn voetbalclub 'de Posthoorn'. Zijn club en de (onbedoeld tragische) kampioenswedstrijd vormen het uitgangspunt van het lied.

Voetbalclub de Posthoorn zou kampioen in zijn klasse worden in de week dat Cor Strik in Afghanistan sneuvelde. Het vuurwerk bleef in de kast en de kurk op de champagne.

In 2008 werd het lied met veel warmte onthaald en omarmt door publiek en pers. Nu zijn we een jaar verder. MiRco heeft zichzelf afgevraagd hoe hij de herinnering levend kan houden. "Het lied als symbool voor de inzet van onze jonge soldaten. Even kort stilstaan dat zij hun leven geven voor de vrijheid van anderen. Zaterdagmiddag Voetbal is een lied over Cor Strik. Maar niet alleen over hem. Cor kan ook jou buurjongen zijn. Of Timo, of Azdin. Daar gaat het over. Niet tegen of voor de oorlog."

.... er werd besloten dat het lied elk jaar opnieuw uitgebracht moest worden. Maar iedere jaar gezongen door een andere artiest.

Dit jaar (2009) is het Maribelle.

Zangeres Maribelle deed in 1984 mee met het Songfestival met het nummer, "Ik Hou van Jou" Tevens was zij de eerste zangeres van BZN. Zij vond het lied bijzonder mooi en ontroerend.

Wij vragen u of u even stil wilt staan bij deze gebeurtenis.

Wij vragen u of u aandacht wilt schenken aan de herdenking

Wij vragen u of u het lied wilt draaien in uw programma in het weekend van 17 tot 20 april.

Of dat u het lied ter herdenking wilt draaien op maandag 20 april.

Voor meer vragen (interviews) en informatie kunt u terecht bij

miRco : 06 46 06 75 17

Maribelle: 06 41 96 93 58

Enkele reacties op Zaterdagmiddag Voetbal:


1. "Het is een prachtig nummer, dat domweg niet zomaar in het niet kan en mag verdwijnen."


2. "Wat een mooi lied! (...) Uit respect gedownload, het is met liefde gemaakt en behoort beluisterd te worden..... Maar de emotie overviel me wel, zeg! Ik kan me voorstellen dat de familie zegt dat ze hier steun aan hebben. Respect!”


3. "Oef, het raakt me. (...) Het laat je toch even stilstaan bij de gevaren waar onze militairen aan worden blootgesteld, zeker nu mijn vriend binnenkort gaat...”


4. "Hartelijk bedankt voor het maken voor het lied voor Cor Strik. Eindelijk eens iemand die opstaat voor onze HELDEN in Irak. Dit is wat politiek Den Haag achterwege laat...”


5. Recht uit het hart en prima gemaakt. Mijn zoon komt over enkele weken weer terug uit de zandbak. (...) Het geeft weer hoe de jongens en meiden in het uitzendgebied zich voelen en niet te vergeten het thuisfront. Nogmaals mijn complimenten en respect voor de familie van Cor.”

PS

Wij hebben er bewust voor gekozen om een niet al te zware mp3 als bijlage toe te voegen. Wij sturen u graag één van betere kwaliteit als u dat wilt.

De bijgesloten mp3 is 192 kbps

U kunt het lied ook gratis downloaden via de site van Maribelle

http://www.zangeres-maribelle.nl/

U kunt luisteren op

www.lievemirco.hyves.nl

www.zangeres-maribelle.nl

het lied is ook te downloaden via

www.mirco.bandcamp.com

of via I-Tunes

voor meer informatie, bel

miRco : 06 46 06 75 17

Maribelle: 06 41 96 93 58