Ingezonden persbericht


Flusso sluit eerste open source-partnerovereenkomst met Progress Software

Flusso gaat ondersteuning leveren op FUSE

Rotterdam / Leusden, 15 april 2009 - Progress Software heeft een nieuwe partnerovereenkomst met de Nederlandse IT-dienstverlener Flusso. De nieuwe overeenkomst voorziet erin dat Flusso consultancydiensten gaat leveren ten behoeve van FUSE, de open source Enterprise Service Bus-oplossing (ESB) van Progress Software. Dankzij de samenwerking tussen beide partijen kunnen klanten die willen profiteren van een open source-integratieoplossing, ook rekenen op optimale ondersteuning en advies. Flusso is de eerste FUSE-partner van Progress Software in Nederland.

"Dankzij dit partnership kunnen klanten vol vertrouwen aan de slag met een open source-ESB binnen hun SOA-omgeving. Veel organisaties zijn huiverig voor open source doordat de juiste ondersteuning vaak niet gegarandeerd is. Door met partners te werken, kan Progress Software klantrisico's sterk verminderen en is hoogwaardige open source-technologie probleemloos inzetbaar in bedrijfskritische omgevingen", zegt Paul Broekhoven, Sales Manager FUSE EMEA bij Progress Software. "De FUSE Enterprise-producten en -diensten stellen organisaties in staat een kostenefficiënte applicatie-integratieoplossing te ontwikkelen en te ondersteunen. De vraag naar dit soort oplossingen neemt steeds meer toe. Met de kennis en ervaring van Flusso zijn we in staat innovatieve oplossingen op basis van open source naar de markt te brengen."

Siemen Klaver, directeur van Flusso: "Wij zijn al sinds onze oprichting Preferred Progress-partner. Wij zijn niet alleen goed thuis in Progress ABL en Open Edge, maar ook in integratieoplossingen op basis van Java en open source. Nu Progress door de overname van IONA in 2008 ook FUSE levert, kunnen we een geweldige slag maken door de kenniskoppeling van beide werelden. Wij kijken uit naar en vertrouwen op een zeer vruchtbare samenwerking op dit gebied."

Over FUSE
FUSE is de meest gebruikte open source Enterprise Service Bus (ESB). FUSE biedt onder meer ondersteuning van de Java Business Integration 2.1-standaard (JBI) en is compatibel met versie JBI 1.0. Verder ondersteunt deze versie van FUSE de opkomende OSGI-standaard. Daardoor beschikken gebruikers over meer flexibiliteit bij de inzet van infrastructuurcomponenten binnen de gehele onderneming. De nieuwste versie bevat een nieuwe FUSE Integration Designer die voorziet in het snel 'point & click' creëren van Enterprise Integration Patterns (EIP's), in het debuggen en valideren van EIP's en in het visualiseren van bestaande routes (wat reverse engineering mogelijk maakt).

Over Flusso
Flusso is een IT-dienstverlener met expertise in architectuur en integratie, applicatieontwikkeling, front-end development en technologie. Flusso heeft een breed palet van technische kennis en kunde in huis op het gebied van Progress 4GL, Java/J2EE, Open Source, FUSE en Sonic.