Ingezonden persbericht


Persbericht

Technologische innovatie is noodzakelijk om te groeien, volgens Unisys-onderzoek Volgens een online enquête in opdracht van Unisys zien ICT-managers technologische innovatie als een absolute noodzaak om hun business te doen groeien

Schiphol-Rijk, 14 april 2009 - Volgens een online enquête in opdracht van Unisys zien ICT-managers technologische innovatie als een absolute noodzaak om hun business te doen groeien.

Van de 188 ondervraagde Noord-Amerikaanse CIO's zegt 76% dat hun afdeling niet alleen technologische ondersteuning moet bieden voor de andere afdelingen binnen het bedrijf, maar ook actief initiatieven moet creëren om strategische businessdoelstellingen te behalen. Zestig procent gaf aan dat ze effectief een dergelijke leiderschapsrol op zich neemt. Viervijfde daarvan werkt hiervoor samen met andere bedrijven, een vijfde klaart de klus alleen. Uit de enquête blijkt tevens dat het verlagen van operationele kosten en meer technologie kunnen inzetten om tegemoet te komen aan veranderingen in de markt, als belangrijke doelstellingen worden beschouwd.

"Momenteel investeert 65% van de respondenten in servervirtualisatie, terwijl 52% geld vrijmaakt voor de automatisering van businessprocessen. Volgens ons zijn dit de belangrijkste elementen om datacenters efficiënter en kosteneffectiever te maken. Deze technologieën zorgen ook voor lagere energiekosten en maken het mogelijk om sneller in te spelen op de veranderingen in markt", zegt Janis Cooper, vice president, Marketing Programs, Unisys Systems and Technology.

Over het onderzoek
Het onderzoek is gebaseerd een online enquête waaraan 188 Noord-Amerikaanse ICT-managers deelnamen. IDG Research Services voerde het onderzoek eind 2008 uit. De selectie van de deelnemers die werden benaderd gebeurde op basis van hun functietitel en sector. Het volledige rapport van het onderzoek is te downloaden via de link: http://www.app3.unisys.com/common/about%5F%5Funisys/CIO%5FWhitepaper09

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden een portfolio aan ICT-diensten, software en technologie die kritische problemen bij klanten helpt oplossen. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen bij de beveiliging van hun operations, de efficiëntie en het gebruik van datacenters te verhogen, ondersteuning van hun eindgebruikers te verbeteren en bedrijfapplicaties te moderniseren. Om deze diensten en oplossingen te kunnen bieden, brengen wij capabilities in outsourcing services, systeemintegratie en adviezen, infrastructuur services, onderhoudsservices, en servertechnologie. Met meer dan 28.000 werknemers bedient Unisys commerciële bedrijven en overheidsinstellingen. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

###