Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


- Hypodate is eerste hypotheekmarkt voor particulieren -

Consumenten lenen elkaar geld met hypothecaire zekerheid

Almere, 15 april 2009 - De veilingsite Livy introduceert Hypodate. Met Hypodate kunnen consumenten geld van elkaar lenen met hypothecaire zekerheid. Het gebrek aan transparantie op de hypotheekmarkt, de onnodige complexiteit van de producten en de hoge opslagen op rente verklaren de komst van deze particuliere hypotheekmarkt. Hypodate is toegankelijk voor consumenten, ondernemers, interimmers, zzp-ers en starters. Bij Hypodate gaat het in eerste instantie om hypotheken met een looptijd van vijf of tien jaar. De vragende particulier plaatst zijn profiel anoniem op Hypodate. Aanbiedende partijen kunnen bieden op het profiel. Na afloop van de biedingstermijn wordt gegund. De geldvragende particulier kan zich tijdens het traject laten bijstaan door een financieel adviseur om het profiel vast te stellen en de bieding te boordelen. De juridische afwikkeling gebeurt bij de notaris.

Marc Kuipers, directeur van Livy: 'De financiële crisis laat een nieuwe consumentenbehoefte zien. Er is weinig aanbod van de voorzichtige hypotheekverstrekkers. De consument zoekt een alternatief in deze onzekere tijden'. Het aantal aanmeldingen binnen tien dagen bevestigt dit. De eerste tien consumenten hebben zich inmiddels aangemeld bij Hypodate.

Over Livy
Hypodate is het initiatief van Livy. Livy is de eerste, volledig openbare en transparante internet huizenveiling van Nederland. Livy wil meer mogelijkheden op de hypotheekmarkt realiseren. Livy bestaat uit een groep NVM-makelaars die consumenten de mogelijkheid biedt om zelf gratis hun huis te verkopen, of afzonderlijke makelaarsdiensten in te kopen. Via Livy kunnen consumenten hypotheken en verzekeringen afsluiten zonder afsluitprovisie of verborgen kosten.

Noot voor de redactie,