Ingezonden persbericht


Persbericht:

LaCie Rugged XL: robuuste harddisk met grote capaciteit voor creatieve professionals

RuggedXL_2drives_rev


· Ontworpen op basis van de veelgeprezen LaCie Rugged Hard Disk van Neil Poulton


· Robuuste aluminium behuizing met interne en externe schokabsorbering


· Hi-Speed USB- en eSATA-interfaces


· Met compleet softwarepakket voor eenvoudig formateren en maken van back-ups

Parijs, 15 april 2009 ­ LaCie lanceert de LaCie Rugged XL, een grotere versie van en uitbreiding op de veelgeprezen LaCie Rugged Hard Disk-serie. De LaCie Rugged XL heeft meer in huis dan alleen grotere afmetingen. Zo heeft LaCie de externe harde schijf voorzien van 1 TB* opslagcapaciteit (het dubbele van zijn voorganger) en van een stijlvol design. Dat maakt de LaCie Rugged XL tot de perfecte aanvulling op de desktopomgeving van creatieve professionals.

Het ontwerp van de LaCie Rugged XL is gebaseerd op het robuuste design van de LaCie Rugged. Met zijn aluminium behuizing en oranje rubberen zijkanten staat de nieuwe harde schijf op zowel digitaal als fysiek vlak garant voor betrouwbare bescherming van desktopdata. De LaCie Rugged XL bouwt voort op de betrouwbare reputatie van zijn compactere voorganger. LaCie heeft de schijf voorzien van een interne bumper en warmteafvoerende features. Daardoor is de LaCie Rugged XL bestand tegen allerlei ongelukjes die op elk bureau weleens plaatsvinden.

Met zijn grote capaciteit is de LaCie Rugged XL bij uitstek geschikt voor applicaties die een hoge snelheid vereisen, en voor grootschalige back-ups. Daarnaast is de harde schijf uiterst flexibel. Zo is de LaCie Rugged XL uitwisselbaar met Mac- en pc-omgevingen en ondersteunt twee belangrijke interfaces: Hi-Speed USB voor universele uitwisselbaarheid en eSATA 3 Gb/s voor extreem hoge snelheden. LaCie heeft de nieuwe harde schijf eveneens uitgerust met een compleet softwarepakket voor eenvoudig formatteren met LaCie Setup Assistant. Windows-gebruikers profiteren met de harde schijf van Genie Backup Assistant-software en Mac-gebruikers van Intego Backup Assistant-software.

"Sinds de lancering van de originele LaCie Rugged hebben gebruikers de Rugged-productlijn geprezen om zijn robuuste materiaal, functionaliteit en design", zegt Lise Manteau, Desktop Harddisk Product Manager bij LaCie. "Het is een logische vervolgstap om de Rugged-familie uit te breiden met een dataoplossing voor de desktopomgeving, die klanten dezelfde duurzaamheid en stijl biedt als haar compactere voorgangers."

Met de LaCie Rugged XL op het bureau maken gebruikers een duidelijk statement. De schijf combineert een duurzaam design met een kleurrijke uitstraling. De warme oranje reeks led-lampjes op de onderkant onderstreept de waarde die LaCie hecht aan het creëren van superieur design en functionaliteit. Met zijn onconventionele, eenvoudige en gebruiksvriendelijke design steekt de LaCie Rugged XL met kop en schouders uit boven alle andere desktopoplossingen voor dataopslag.

Beschikbaarheid

De LaCie Rugged XL is verkrijgbaar in een versie met 1 TB opslagcapaciteit via de LaCie Store Online, via LaCie Resellers+ en LaCie Storage Partners voor een adviesprijs vanaf 169 euro inclusief btw.