Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Clarity Commerce en To Be Connected tekenen OEM-overeenkomst

Papendrecht, 15 april 2009 - Clarity Commerce Solutions Plc, leverancier van Point of Sale-systemen voor retail en groothandel, en To Be Connected, hardwareleverancier op het gebied van winkelautomatisering, hebben onlangs een OEM-overeenkomst getekend. Binnen deze overeenkomst zal To Be Connected de FREEDOM Enterprise Edition van Clarity Commerce bundelen met hun FlexPos hardware. Het partnership is onderdeel van de bedrijfsstrategie van beide ondernemingen om het marktaandeel en de omzet binnen de retailsector in Europa te vergroten. Het grote voordeel voor retailklanten is een efficiencyverbetering en besparing van beheerkosten, aangezien de FREEDOM POS software automatisch calls genereert in de richting van de helpdesk in geval van storing binnen de FlexPos kassaomgeving.

Andere belangrijke pluspunten van de bundeling van krachten zijn: o 'One stop shop': de klant heeft één aanspreekpunt voor zijn POS-omgeving (hardware, software en beheer); o Korte implementatietijd: oplossingen zijn binnen een zeer kort tijdsbestek volledig operationeel (gemiddeld korter dan twee maanden); o Voorgeïnstalleerde versies: waarbij desgewenst markt- of branchespecifieke aanpassingen kunnen worden meegenomen. Denk aan een module voor het plannen van een aflevering aan huis of bedrijf.

Frank Cirk, directeur To Be Connected: "In ons streven naar open, toekomstvaste en meer op afstand beheerbare winkelautomatisering brengt Clarity software de laatste bouwsteen voor de FlexPos hardware. Met deze twee-eenheid hebben retailers een grotere beschikbaarheid van hun winkelautomatisering en wordt het aantal servicebezoeken aan filialen sterk teruggedrongen."

Michel de Beer, retail directeur EMEA bij Clarity Commerce is erg verheugd over de samenwerking. "Het contact is tot stand gekomen tijdens een gezamenlijk project bij Schuitema. Toen ontdekten we de synergie tussen de beide organisaties. Onze gezamenlijke oplossing betekent dat we retailers een andere manier van dienstverlening kunnen aanbieden. Dit vertaalt zich direct in het feit dat we snel in productie kunnen waardoor de retailer direct profiteert van de FREEDOM software. Daarnaast zijn we in staat een significant lager TCO model te realiseren door de innovatieve manier waarop de FREEDOM software met de FlexPos hardware is gecombineerd."

FlexPos Hardware
FlexPos hardware van To Be Connected is een modulair POS systeem gebaseerd op open hardware componenten. Voor de koppeling van randapparatuur wordt gebruik gemaakt van powered USB connecties. Retailers kunnen met FlexPos gestalte te geven aan een efficiëntere manier van installatie, onderhoud en upgrading van POS hardware.

FREEDOM
De FREEDOM Enterprise Edition omvat onder meer: point of sale, backoffice, geavanceerde centrale promotiemodule, retouren management, klantenkaartsysteem, CRM, loyaliteitssystemen en heeft een architectuur die het mogelijk maakt om al deze functionaliteit via alle kanalen beschikbaar te hebben zonder dat hiervoor extra ontwikkelwerk nodig is; de modules zijn na configuratie direct gebruiksklaar. De software onderscheidt zich doordat retail-, leisure- en entertainmentbedrijven veel minder tijd nodig hebben voor administratieve werkzaamheden. De verschillende modules zorgen voor directe verwerking van centrale mutaties en bieden de mogelijkheid om ook decentraal mutaties door te voeren. Ook specifiek voor hoofdkantoren zijn diverse applicatiemodules ontwikkeld die al naar gelang de noodzaak kunnen worden ingezet, zoals centraal prijs- en product management. De FREEDOM Enterprise Edition is zeer geschikt voor organisaties met gemengde dienstverlening, zoals pretparken en vrijetijdsparken. Deze beschikken over één softwarepakket voor ticketing, retail en hospitality waar men traditioneel meerdere systemen nodig had. Transacties worden realtime verwerkt en informatie is overal direct beschikbaar; dit stelt klanten in staat om direct in te spelen op veranderende omstandigheden.

Over Clarity Commerce
De software van Clarity helpt retail-, leisure- en entertainment bedrijven bij het binnenhalen en behouden van klanten. Door transacties efficiënter te verwerken en op te sporen worden problemen, zoals lange wachtrijen, trage klantenservice, het ontbreken van betrouwbare informatie en een slechte coördinatie van de verkoopkanalen, efficient opgelost.

Clarity ontwikkelt vernieuwende, frisse oplossingen ten aanzien van zakelijke problemen door hun expertise vanuit andere sectoren in te zetten. Dit biedt organisaties de middelen die zij nodig hebben om meer informatie te vergaren over en van hun klanten, een meer gecontroleerde bedrijfsvoering te kunnen voeren en de winst te vergroten.

Clarity is opgericht in 1993 en het hoofdkantoor is gevestigd in Basingstoke, UK. De organisatie heeft klanten uit 19 verschillende landen, waaronder in Nederland Schuitema, Dolfinarium en Walibi Flevoland. Woolworths uit Zuid-Afrika, Coop Supermarkten uit Scandinavië, John Lewis en Coop Anglia uit Groot-Brittannië en Superdrug uit Canada. Voor meer informatie over Clarity: www.claritycommerce.com

Over To Be Connected
To Be Connected is een Nederlands onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van toekomstvaste, open hardwareplatforms, vooral gebruikt binnen de winkelautomatisering. Het productportfolio concentreert zich hoofdzakelijk op POS, Price Checker en Narrow Casting-oplossingen en kent een hoge mate van standaardisatie. Deze standaardisatie komt het beheer, onderhoud en eenvoud in reparatie ten goede. De producten van To Be Connected worden op Nederlandse bodem geproduceerd en kennen een industriële achtergrond qua technologie en ontwerpfilosofie. Binnen deze ontwerpfilosofie worden beschikbaarheid en langetermijn betrouwbaarheid boven zaken als processorsnelheid geplaatst. Naast hardware ontwikkelt To Be Connected ook software die noodzakelijk is voor de ondersteuning van het productportfolio. De software-ontwikkelaars werken met alle Windows besturingssystemen en Linux- omgevingen.

Ingezonden persbericht