Ingezonden persbericht


Persbericht

NetApp maakt virtuele desktops van VMware View efficiënter

NetApp is Authorized Consultant-partner van VMware

Schiphol-Rijk, 15 april 2009 - NetApp (NASDAQ: NTAP) biedt nieuwe storage- en datamanagement-voordelen voor VMware View(TM). Hiermee kunnen klanten virtuele desktop-omgevingen sneller en efficiënter inzetten en managen. NetApp is nu tevens VMware Authorized Consultant (VAC)-partner waardoor NetApp klanten kan helpen hun VMware®-omgeving beter te ontwerpen, implementeren en optimaliseren. Met de verbeteringen voor VMware View wil NetApp klanten door middel van innovatie, samenwerking en ondersteuning helpen met het virtualiseren van hun desktop.

NetApp's nieuwe Rapid Cloning Utility 2.0 vereenvoudigt het klonen van virtuele machines en dataopslag van VMware. Rapid Cloning Utility is een gratis plug-in voor de VMware vCenter(TM) management-suite die belangrijke NetApp®-technologieën integreert met VMware management-tools. Dit zorgt voor meervoudige storage-efficiëntie en een verbetering van resultaten. IT-medewerkers besparen tijd door het gebruik van een eenvoudige grafische interface voor het direct aanmaken van nieuwe virtuele machines. Door de koppeling met NetApp FlexClone® kan een bestand honderden keren worden vermenigvuldigd in slechts enkele minuten tijd. Hierbij wordt nauwelijks extra storage-capaciteit gebruikt. NetApp biedt volledig geautomatiseerde provisioning tools voor VMware-omgevingen die zorgen voor meer besparing binnen storage-infrastructuren.

Klanten verbeteren de prestaties van hun virtuele desktop door gebruik te maken van de-duplicatie-bewuste, intelligente cache in combinatie met de solid-state Performance Accelerator Module en intelligente cache met de-duplicatie. Hierdoor kan cache met hoge snelheid meerdere virtuele desktops bedienen. De Performance Accelerator Module verhoogt solid-state cache om de werking in grotere omgevingen te verbeteren. Recente interne tests van NetApp wijzen uit dat gebruikers de prestaties tot 70% kunnen verbeteren, opstarttijden met 50% kunnen verkorten en besparen op aankoopprijs, opslagruimte en energie.

"Storage-kosten mogen geen reden zijn om virtuele desktop-projecten niet te starten of ROI-doelen niet te halen", zegt Jeff Jennings, vice president, Desktop Products and Solutions bij VMware. "VMware View Composer is een onderdeel van VMware View en zorgt voor een goede werking van onze linked clones-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat uitgaven voor storage onder controle blijven doordat er minder storage voor virtuele desktops nodig is."

NetApp verwacht dat de meeste klanten een behoorlijke vermindering van de benodigde storage-capaciteiten ervaren. NetApp geeft een garantie dat de benodigde storage-capaciteiten afneemt met 50%, door middel van het NetApp Virtualization Guarantee*-programma.

Als VAC-partner kan NetApp klanten de juiste training en ondersteuning bieden in het snel inzetten van een virtuele desktop-oplossing die aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen. Als VAC-partner van VMware heeft NetApp toegang tot VMware-tools en resources om virtuele omgevingen te ontwerpen en te implementeren waarmee klanten hun productiviteit verhogen en kosten verlagen.

Prijs en beschikbaarheid
Prijzen van de genoemde producten zijn op te vragen via NetApp of reseller-partners van NetApp. Rapid Cloning Utility 2.0 en de Performance Accelerator Module zijn direct beschikbaar.

Meer informatie over het NetApp Virtualization Guarantee-programma is te vinden op www.netapp.com/guarantee

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NetApp
NetApp creëert innovatieve storage- en datamanagement-oplossingen die u helpen bij het realiseren van doorbraken en buitengewone kostenbesparingen opleveren. Ontdek hoe wij bedrijven wereldwijd helpen sneller en verder te gaan op www.netapp.com

Voor verdere persinformatie kijkt u op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/NetApp/NetApp-maakt-virtuele-desktops-van-VMware-View-efficinter/n/4093 , of neem contact op met: Vera Kops van LEWIS - Global Public Relations:
Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: verak@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Robert Jan Dullaart, NetApp: Tel: 020-503 9600
E-mail: robertjan.dullaart@netapp.com

###

NetApp, the NetApp logo, Go further, faster are trademarks or registered trademarks of NetApp, Inc. in the United States and/or other countries. All other brands or products are trademarks or registered trademarks of their respective holders and should be treated as such.

*Op deze garantie en het daaraan gerelateerde programma zijn alle voorwaarden van toepassing die te vinden zijn op www.netapp.com/guarantee. Deze zijn alleen van toepassing op orders die geplaatst zijn nadat het programma van start is gegaan. De garantie geldt uitsluitend als aan alle voorwaarden van dit document zijn voldaan, en tevens aan alle instructies en specificaties die zijn opgenomen in de relevante documenten die via bovengenoemde link te vinden zijn. NetApp's enige en exclusieve aansprakelijkheid en uw enige en exclusieve remedie met betrekking tot de regels van deze garantie en het verwante programma is de verstrekking door NetApp van de extra opslagcapaciteit zoals beschreven in deze garantie en het verwante Programma.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com
http://www.lewiswire.com/