Ingezonden persbericht


Persbericht

15 april, 2009

SPSS presenteert nieuwe versies Predictive Analytics Data Mining- en Text Analytics-Software

~ PASW nieuwe benaming voor SPSS' Predictive Analytics-softwarelijn ~

SPSS, leverancier van software-oplossingen voor predictive analytics, presenteert de nieuwste versies van haar data mining- en text analytics-software. PASW® Modeler 13 (voorheen genaamd Clementine) en PASW® Text Analytics 13 (voorheen genaamd Text Mining voor Clementine) breiden de mogelijkheden op het gebied van data mining en text analytics verder uit. Hierdoor kan de ervaren analist zijn productiviteit, flexibiliteit en prestaties verbeteren. PASW® is tevens de nieuwe benaming voor het complete SPSS Predictive Analytics-productportfolio. De nieuwe naam verenigt de verschillende software-oplossingen uit het portfolio en staat voor de uitgebreide functionaliteiten en de integratiemogelijkheden tussen alle SPSS-oplossingen.

"SPSS is de enige leverancier van predictive analytics-software waarmee organisaties klantfeedback kunnen verzamelen en gedrag kunnen voorspellen", aldus Jaap Vink, senior principal bij SPSS Benelux. "Deze informatie moet vervolgens worden omgezet in gerichte acties om zo zakelijke processen te verbeteren. Met behulp van de waardevolle feedback van klanten heeft SPSS een nieuwe overkoepelende portfolionaam gekozen die is gebaseerd op 40 jaar ervaring in predictive analytics."

PASW Modeler 13
Ook nu het slecht gaat met de economie blijven zowel commerciële als publieke organisaties gebruikmaken van SPSS Predictive Analytics om zakelijke processen beter te beheren. Met predictive analytics beschikken bedrijven over uitgebreidere informatie en kunnen zij beter onderbouwde beslissingen nemen. Dit heeft tot gevolg dat organisaties een aanzienlijke verlaging zien van de marketingkosten. Daarnaast helpt het ze beter in te spelen op klantbehoud, biedt het ze meer mogelijkheden op het gebied van cross- en up-selling, en kunnen frauduleuze activiteiten sneller worden opgespoord of tegengegaan.

PASW Modeler 13 maakt het voor zowel de zakelijke gebruiker als de ervaren analist mogelijk om grote hoeveelheden beschikbare data snel en eenvoudig in te zetten. Dit helpt ze bij het ontwikkelen, evalueren en inzetten van nieuwe analytische modellen en het oplossen van organisatievraagstukken. Door de eenvoudige 'drag and drop'-gebruikersinterface is het mogelijk om sneller en effectiever modellen te bouwen en valideren om marketingcampagnes te optimaliseren. Verder speelt de integratiemogelijkheid met het ontwikkelplatform een essentiële rol bij het verbeteren van het modelbeheer en daarmee de productiviteit.

Uitbreiding predictive analytics voor alle gebruikers Modeler 13 beschikt over verbeterde functies die data mining vereenvoudigen. De grafische interface leidt gebruikers snel door het gehele data mining-proces, van datavoorbereiding tot aan modelontwikkeling.
* Automated Data Preparation vereenvoudigt de handelingen die horen bij data mining. Het prepareert de data in één stap door automatisch fouten op te sporen, te corrigeren en ontbrekende waarden toe te voegen. Daarnaast genereert het ook een rapportage waarin advies staat over welke data het beste gebruikt kan worden. Wanneer grote hoeveelheden data ontbreken, wordt bijvoorbeeld het advies 'do not use' gegeven.
* De Comments feature maakt het mogelijk om een korte opmerking of notitie in het model te plaatsen. Deze functie is zeer nuttig wanneer meerdere gebruikers samenwerken, aangezien details en onderbouwingen voor specifieke modellen kunnen worden toegevoegd.

Verbeterde prestaties en productiviteit
Door de nieuwe mogelijkheden en de automatisering van verschillende handelingen ligt de snelheid van analyse bij Modeler 13 aanzienlijk hoger.
* Auto Cluster helpt gebruikers bij het kiezen van de meest geschikte algoritme-clusters voor een specifieke dataset. Dit laat op een duidelijke manier de mogelijkheden van 'auto-modeling' zien binnen Modeler 13. Auto Cluster visualiseert de resultaten zodat gebruikers de details van de verschillende clusters kunnen bekijken en vergelijken.
* Volledige integratie met PASW Statistics (voorheen genaamd SPSS Statistics), een statistische software-suite. Alle statistische modules en functies zijn direct inzetbaar voor analyses, zonder dat er geschakeld hoeft te worden tussen verschillende applicaties.

Combineer ongestructureerde data voor beter klantinzicht PASW Text Analytics 13 benut essentiële informatie en emoties die verscholen zijn in ongestructureerde data om zo de nauwkeurigheid van modellen te verbeteren. Analytics kan bijvoorbeeld worden toegepast bij aantekeningen van callcenters, response van onderzoek met open enquêtevragen, blogs en wiki's. De nieuwe versie biedt tevens vooraf ingestelde categorieën voor tevredenheidsonderzoeken, geavanceerde taalverwerkingstechnieken en uitgebreidere taalondersteuning.
* Vooraf ingestelde Text Analysis Packages (categorieën en woordenboeken) kunnen direct worden ingezet om veel tijd te besparen. Daarnaast kunnen ze ook hergebruikt worden voor specifiek onderzoek naar bijvoorbeeld medewerkers, producten en klanttevredenheid. Zakelijke gebruikers krijgen op deze manier snel inzicht in een enorme hoeveelheid kwalitatieve gegevens.
* Text Analytics 13 biedt een grote variatie aan geavanceerde taalverwerkingstechnieken. Bijvoorbeeld meertalig onderzoek naar emoties en het classificeren van betekenissen om meningen beter te kunnen analyseren en ongestructureerde data te kunnen categoriseren.
* Met Text Analytics 13 is het mogelijk om analyses in meerdere talen uit te laten voeren. Deze nieuwe versie ondersteunt zeven native-talen en daarnaast ook nog eens dertig andere talen die automatisch vertaald worden door Language Weaver. Dit is een groot voordeel voor bedrijven die werken met ongestructureerde data in verschillende talen over de hele wereld. Gebruikers die deze optie aankopen kunnen eenvoudig en accuraat gegevens naar het Engels vertalen voor analyses.

(803 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Altijd als eerste de laatste persberichten van SPSS via deze RSS-feed: http://www.octanewire.com/nl/rss.php?client=16

Over SPSS
SPSS (NASDAQ : SPSS) is wereldwijd leverancier van software-oplossingen voor predictive analytics. De predictive analytics-technologie van SPSS optimaliseert bedrijfsprocessen doordat klanten hiermee beter in staat zijn zich op de kernactiviteiten te richten en te presteren. Met de opname van predictive analytics in de bedrijfsprocessen worden organisaties 'voorspellende ondernemingen'. Zij zijn hiermee in staat om dagelijks weloverwogen beslissingen te nemen, waarmee bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd worden en meetbare concurrentievoordelen bereikt worden. Meer dan 250.000 bedrijven, academische instituten, zorgaanbieders, marktonderzoeksbedrijven en overheidsinstellingen vertrouwen op de technologie van SPSS. SPSS is opgericht in 1968 en het hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, Illinois. Meer informatie: http://www.spss.nl

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: spssbenelux@octanepr.com http://www.octanepr.com

Voor verdere algemene informatie kunt u contact opnemen met Bernadette Hulswit - van Beest van SPSS: Tel: +31 (0)183 651 777
E-mail: bhulswit@spss.com http://www.spss.nl

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com