vbv De Graafschap

PERSBERICHT

Afzender: Betaald Voetbal De Graafschap B.V.
Datum: 15-04-2009

Voorkeurslocatie De Graafschap inzake nieuw te realiseren stadion

Betaald Voetbal De Graafschap B.V. heeft vandaag aan de gemeente Doetinchem kenbaar gemaakt, dat haar voorkeurslocatie voor het nieuw te realiseren stadion het Regionaal Bedrijventerrein West-Achterhoek is. Dit nog te ontwikkelen bedrijventerrein is gelegen in Doetinchem-West ten noorden van snelweg A18.

Uit onderzoek en gesprekken met de gemeente Doetinchem is gebleken dat deze locatie voldoende exploitatiemogelijkheden biedt, die noodzakelijk zijn voor een structureel hogere begroting om daarmee de doelstelling, het worden van een stabiele Eredivisieclub, te realiseren. Onder exploitatiemogelijkheden kan worden verstaan het realiseren van een omliggend duurzaam business centre. De clubleiding heeft naar diverse alternatieve locaties gekeken, echter was er geen één met vergelijkbare mogelijkheden. Het Regionale Bedrijventerrein West-Achterhoek is waarschijnlijk de enige financieel haalbare locatie in de gemeente Doetinchem.

Het uitspreken van deze voorkeur vindt ondermeer zijn grondslag in de interesse van het bedrijfsleven om te participeren in het project door samen met De Graafschap op het genoemde bedrijventerrein invulling te geven aan het groene concept van de club; een duurzaam stadion omgeven door duurzaam ingerichte bedrijfsactiviteiten. Tevens sluit de ambitie van de gemeente Doetinchem, om bij de ontwikkeling van het gehele bedrijventerrein duurzaamheid centraal te stellen, aan bij het unieke groene en duurzame stadionconcept van De Graafschap.

Vanaf heden gaat Betaald Voetbal De Graafschap B.V. samen met een aantal zakelijke partners onderzoeken tegen welke voorwaarden een nieuw stadion gerealiseerd kan worden op Regionaal Bedrijventerrein West-Achterhoek. Dit proces en het overleg met de gemeente Doetinchem in deze zal naar verwachting in de zomer van 2009 worden afgerond.
********


vbv De Graafschap