Ingezonden persbericht


SOS International kiest voor Cordys

Alarmcentrale verwerkt alle kernprocessen via Cordys-platform

Putten, 15 april 2009 - Alarmcentrale SOS International in Amsterdam heeft gekozen voor het Business Operations Platform (BOP) van Cordys. Deze oplossing stelt gebruikers in staat om hun bedrijfsprocessen en activiteiten binnen één enkele omgeving te ontwerpen, implementeren, monitoren en continu te optimaliseren. SOS International verwerkt jaarlijks zo'n 300.000 hulpvragen in opdracht van verschillende banken, verzekeraars en leasemaatschappijen. Om al die vragen tijdig en zo efficiënt mogelijk te kunnen verwerken, heeft SOS International een geïntegreerd proces over alle SOS operationele en stafafdelingen gecreëerd. De organisatie wil daarmee een volledige integratie van de hele keten realiseren, waardoor de dienstverlening aan klanten nog verder verbeterd kan worden. Het Cordys Business Operations Platform verhoogt de snelheid waarmee veranderingen zijn door te voeren en geeft grip op de voortgang van kernbedrijfsprocessen.

Het Cordys Business Operations Platform wordt momenteel via modellen bij SOS International geconfigureerd voor de ondersteuning van drie kernprocessen: het vastleggen van meldingen, het regisseren van hulpaanvragen en de financiële afhandeling. Daarbij worden de verschillende processtappen, zoals het uitvoeren van polischecks of het selecteren van de juiste zorgverlener of berger, verregaand geautomatiseerd en geregisseerd door de Cordys software.

SOS International gaat verder intensief gebruikmaken van de Business Activity Monitoring-functionaliteit (BAM) van het Cordys Business Operations Platform. De organisatie gaat verschillende processtappen en workflows nauwkeurig meten, waaronder de verwerkingstijd per activiteit en de tijd tussen opdracht en afmelding. SOS International kan dan haar mensen en middelen nog efficiënter inzetten. Cordys zorgt er verder voor dat de informatie-uitwisseling met externe partijen volledig geautomatiseerd wordt, waaronder de elektronische facturatie richting opdrachtgevers.

"Voor SOS International zijn efficiënte en effectieve processen essentieel om hoogwaardige dienstverlening tegen verantwoorde kosten te leveren. Dankzij het Cordys-platform zijn we in staat om onze processen te optimaliseren en de kwaliteit ervan constant te meten. Daarmee zijn wij nog beter in staat maatwerk te leveren en houden wij tegelijkertijd onze IT infrastructuur beheersbaar", zegt Guido Horst, directeur van SOS International.

Hans de Visser, managing director van Cordys Benelux: "We zijn erg enthousiast over de keus van SOS International voor het Cordys Business Operations Platform. Met deze oplossing is de organisatie in staat om echte innovatie te realiseren en alle kritische bedrijfsprocessen continu te evalueren en verbeteren. Wij kijken er naar uit om SOS International op dit gebied krachtig te ondersteunen met onze software en support."

Over Cordys

Cordys is een wereldwijde leverancier van software voor het innoveren van bedrijfsprocessen en voor zakelijke Cloud toepassingen. Het toonaangevende Cordys Business Operations Platform biedt closed-loop Business Process Management (BPM), Business Activity Monitoring en SaaS Deployment Frameworks voor het inrichten van een innovatieve Platform as a Service (PaaS) oplossing. Tevens bevat het een open en geïntegreerde set van tools en technologieën zoals een Composite Application Framework, Master Data Management en een SOA Grid.

Het Cordys platform met zijn vooruitstrevende Cloud technologie stelt organisaties in staat om veel sneller te veranderen, waardoor de innovatie van hun bedrijfsvoering fundamenteel verbeterd kan worden ten gunste van een klantgerichte strategie.

Global 2000 bedrijven hebben gekozen voor Cordys om belangrijke verbeteringen door te voeren in het functioneren van hun organisaties zoals het verhogen van de productiviteit, het sneller op de markt brengen van nieuwe producten, het vergroten van de veiligheid of het sneller inspelen op veranderende marktomstandigheden.

Cordys heeft naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, kantoren in Duitsland, Noord-Amerika, Engeland, China, India en Israël.

Noot voor de redactie,