Port of Rotterdam

Wethouder Harbers ontvangt programma van "Your World Port" en start kunstproject

15-04-2009

Op 15 april aanstaande zal wethouder Harbers van Haven en Economie bij het Educatief Informatie Centrum in Rozenburg tijdens het symposium 'Talent in je tent', het activiteiten programma van YOUR WORLD "PORT", dat tot eind 2009 wordt uitgevoerd, in ontvangst nemen. Het programma is tot stand gekomen is nauwe samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, Wereldhavendagen en de Jong Havenvereniging.

Het symposium zelf is een initiatief van Deltalinqs en gaat in op de vraag hoe de komende jaren in voldoende mate 'talenten' ingezet kunnen worden bij bedrijven en instellingen in het Rotterdamse haven- en industriële complex. Talenten om de uitdagingen op de markt en de toenemende vraag naar innovatie op te kunnen pakken. De eerste activiteiten hiervoor zijn al in januari gestart tijdens het Deltalinqs jaardiner, waarbij ruim 60 jongeren met managers uit de bedrijven en hun gasten in gesprek zijn gegaan.

Bij deze gelegenheid zal tevens het startsein gegeven worden voor het programma onderdeel "MARK YOUR WORLD PORT", een bijzonder kunstproject van en door jongeren. Op de wand van het EIC wordt een voorproefje gegeven van het project, waarbij uitingen van jongeren zullen worden aangebracht op grote objecten in de haven. Hieraan zal onder andere worden bijgedragen door het Rotterdamse toptalent Telmo Pieper, die onlangs in Lissabon uitingen heeft aangebracht op een groot schip.

YOUR WORLD wil bijdragen aan het verbeteren van de beeldvorming en betrokkenheid van jongeren ten aanzien van de Mainport Rotterdam, want voor de meeste jongeren lijkt de haven niet 'cool'. Daarom wordt de komende maanden een groot aantal activiteiten uitgevoerd in samenwerking met instellingen uit de haven, in het bijzonder het Havenbedrijf, Deltalinqs, Wereldhavendagen en de Jong Havenvereniging. Andere programma onderdelen van YOUR WORLD "PORT" zijn onder andere:


* de PORT CHALLENGE, een spannende wedstrijd voor jongeren uit het Voortgezet Onderwijs,
* de Mainport Meewerkdagen van de Jong Havenvereniging, waarbij jongeren een kijkje krijgen op de werkplek van werknemers in de haven / industrie, en
* vrijdag 4 september, de openingsdag van de wereldhavendagen die helemaal in het teken zal staan van jongeren en het thema 'Nieuwe Energie'. Daarbij wordt vooral gericht op deelname van scholen uit het Voortgezet Onderwijs en zal ook het slotonderdeel van de scholenwedstrijd worden uitgevoerd.

Wethouder Harbers zal het programma in ontvangst nemen. Hij heeft zijn support toegezegd om van het programma een succes te maken voor alle betrokkenen. Want jongeren zijn de toekomst voor de haven en de haven heeft voor hen perspectief.

© Overig