Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - woensdag 15 april 2009

Activiteitenkalender B en W Amersfoort

Woensdag 15 april t/m zondag 26 april 2009

Woensdag 15 april
09.00 uur
Wethouder Eerdmans opent de tentoonstelling 'Respect'. Leerlingen uit alle klassen in de onderbouw maken een interactieve tentoonstelling over identiteit, beeldvorming, vooroordelen, ruzie en respect. Locatie: Meridiaan College, vestiging 't Hooghe Landt, Trompetstraat te Amersfoort.

10.00 uur
Wethouder Boeve tekent samen met de wethouders EZ van de G31 (31 grote gemeenten) en staatssecretaris van EZ de heer Heemskerk een convenant over vermindering van administratieve lasten. Locatie: Polman's Huis, Keistraat te Utrecht.

14.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de wethoudersbijeenkomst 'Doordecentralisatie onderwijshuisvesting: Deal or no deal?' Locatie: Het Beatrixtheater te Utrecht.

14.30 uur
Wethouder van Daalen opent het nieuwe onderkomen van de speel-o-theek Eemland. Locatie: Flevostraat 20a te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de bijeenkomst voor de Amersfoortse contactpersonen van het Jeugdsportfonds. Locatie: Sportfondsenbad (Amerkamer), Bisschopsweg 175 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de inspraakavond over de evenementennota. Locatie: De Roef, Neptunusplein 66 te Amersfoort.

Donderdag 16 april
09.00 uur
Wethouder Van Daalen is aanwezig bij de officiële opening van het Ecoduct aan de Doornseweg. Locatie: Doornseweg te Leusden.

09.30 uur
Wethouder Eerdmans neemt deel aan de Bestuurlijke conferentie Wonen, Wijken, Integratie van de G27 (27 grote gemeenten) over inburgering waar ook minister Van der Laan spreekt. Locatie: Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag.

12.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet welkom tijdens de Grote Bedrijvenlunch, georganiseerd door de Vereniging Amersfoortse Bedrijven. Wethouder Boeve is gedeeltelijk aanwezig. Locatie: Mariënhof, Kleine Haag 2 te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder van Daalen geeft startsein aan de pilot wavemethode. Locatie: Kroonenburg in Schothorst Noord te Amersfoort.

Vrijdag 17 april
10.00 uur
Wethouder Hekman neemt deel aan het werkbezoek G27 (27 grote gemeenten) 'Fysieke pijler plenair bestuur'. Dit werkbezoek betreft een tweetal voor de G27 typerende binnenstedelijke transformatieprojecten, te weten Strijp-S Eindhoven en Piushaven Tilburg. Locatie: Midi Theater Tilburg, Heuvelring 108 te Tilburg.

10.00 uur
Wethouder Kruyt woont de persconferentie bij over onderzoek naar afsluitingsbeleid van Eneco. Locatie: Stadsring 51 te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Eerdmans neemt deel aan het A750 Debat. Centraal tijdens dit debat staan de kernwaarden 'Vrijheid, verveling & de grootsheid van Amersfoort'. Locatie: ISVW, Dodeweg 8 te Leusden.

19.00 uur
Wethouder Boeve is juryvoorzitter tijdens de finale van de Jongerenprijs 2009. Jongeren kunnen een plan indienen voor een activiteit of evenement voor jongeren in de stad. Voor het beste plan wordt een geldprijs beschikbaar gesteld, zodat het kan worden uitgevoerd. Locatie: Het Stromenland, Liendertseweg te Amersfoort.

20.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt het 25e Koninginnedagconcert. Het concert staat in het teken van klavecinist, organist en dirigent Gustav Leonhardt, zijn betekenis voor de oude muziek en zijn genegenheid voor het cultureel erfgoed in het algemeen. Locatie: Paleis Noordeinde te Den Haag.
Zaterdag 18 april
11.00 uur
Wethouder Kruyt onthult het beeld Amersfoort 'Golf' van de kunstenaar Michiel Jansen. Locatie: Watergang op de kruising van de Trekvogelweg en van Randwijcklaan te Amersfoort.

18 en 19 april 's middags t/m 's avonds
Wethouder Kruyt bezoekt het Smartlappenfestival.
Locatie: Binnenstad, diverse locaties in Amersfoort.

Zondag 19 april
14.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Hekman zijn aanwezig bij de herdenking van Kamp Amersfoort. Locatie: Kamp Amersfoort, Appelweg 3 te Leusden.

16.30 uur
Wethouder Kruyt reikt de juryprijs ZIMIHC International uit. Locatie: theater De Lieve Vrouw te Amersfoort.

Maandag 20 april
15.00 uur
Wethouder van Daalen brengt een werkbezoek aan verpleeghuis voor daklozen van het Leger des Heils, de Harscamp. Locatie: De Harscamp, Ringlaan 2 te Baarn.

19.30 uur
Wethouder Eerdmans spreekt bij de opening van de nieuwbouw van Rooms-Katholieke Basisschool De Langenoord. Locatie: Kerklaan 7 te Hoogland.

Woensdag 22 april
09.00 uur
Wethouder van Daalen bezoekt het voorjaarsforum van Natuurmonumenten 'Ecologische Hoofdstructuur Natuur in Beweging'. Locatie: Muziekgebouw, aan 't IJ te Amsterdam.

13.00 uur
Wethouder Kruyt verricht de opening van de Amersfoortse voorrondes NK Knikkeren, door het eerste potje te spelen tegen een kind. Locatie: Onze Lieve Vrouweplein te Amersfoort.

13.30 uur
Wethouder Eerdmans ontvangt van IKEA een symbolische boom naar aan aanleiding van de actie Groen naar het werk. IKEA medewerkers hebben door met het openbaar vervoer naar hun werk te reizen deze boom bij elkaar gespaard. Locatie: IKEA te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder van Daalen opent de Natuurspeelplaats Schothorst. Locatie: Park Shothorst, ingang landgoed aan de Duivensteeg en Schothorsterlaan.

17.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het Executive Diner Overheid ter gelegenheid van de 16e editie van de vakbeurs Overheid & ICT toepassingen en diensten voor de publieke sector. Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht.

Woensdag 22 april
19.00 uur
Wethouder Kruyt brengt een bezoek aan Atak Poppodium in Enschede. Locatie: Atak Poppodium, Parallelweg 82 te Enschede.

Donderdag 23 april
11.30 uur
Wethouder van Daalen is aanwezig bij de opening van de ontmoetingsaandelenactie van het inloophuis De Ontmoeting. Locatie: Inloophuis De Ontmoeting, De Bekroning 2 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Luchtenveld verricht openingshandeling voor de start van de bouw van het appartementencomplex Zicht op Amersfoort/Puntenburg B. Locatie: Bouwlocatie Amsterdamseweg te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Eerdmans reikt, tijdens de feestelijke slotbijeenkomst, certificaten uit aan bedrijven die hebben deelgenomen aan het stimuleringstraject maatschappelijk verantwoord ondernemen. Locatie: Poppodium de Kelder te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder van Daalen ondertekent de buurtbeheerplannen daklozenopvang voor het Smallepad en de Hogeweg. Locatie: De Observant, Stadhuisplein te Amersfoort.

Noot voor de redactie,