Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wielerweddenschappen op www.unibet.nl
'Kleine Prins' is grote favoriet voor de Amstel Gold Race

Malta, 15 april 2009 - Hij mag als 'de Kleine Prins' door het leven gaan, volgens de noteringen op www.unibet.nl is Damiano Cunego wel de grootste kanshebber op de zege in de 44ste Amstel Gold Race. De Italiaan, vorig jaar al de beste in Nederlands enige wielerklassieker, heeft een notering van 5,50:1. Alejandro Valverde, die in 2008 op de Cauberg als derde finishte, staat op 7:1, net voor Frank Schleck (7,50:1).

De Nederlanders spelen in de voorspellingen een ondergeschikte rol. Dat zorgt er wel voor dat met een vaderlands succes veel geld is te verdienen. Als Robert Gesink erin slaagt de Gold Race op zijn naam te schrijven, levert dat zeventien keer de inzet op. Een zege voor Thomas Dekker, tot dusver volstrekt onzichtbaar in het shirt van Silence-Lotto, is goed voor een twintigvoudige inzet. En wie Bram Tankink durft te spelen, incasseert een bedrag dat honderd keer zijn of haar inleg is.

Populariteit wielerweddenschappen groot
Hoewel de kleur oranje dit voorjaar een fletse indruk maakt, heeft dat geen nadelig effect op het aantal wielerweddenschappen. Sterker nog, de populariteit van het wedden op aansprekende races groeit snel. In Europa beproeven tienduizenden wel eens hun geluk op deze manier. Na voetbal en tennis zetten mensen het liefst hun geld op wielrenners en wielerkoersen. Bij Unibet zijn de mogelijkheden daartoe het grootst, variërend van wedden op de winnaar, de nummers één tot en met drie in de uitslag, of de winnende nationaliteit. Jaarlijks worden er honderden wielerweddenschappen aangeboden. Veel daarvan zijn gerelateerd aan de Tour de France, 's werelds grootste race.

De volledige lijst met noteringen is te vinden op www.unibet.nl

Over Unibet
Unibet is een online wedkantoor. Het is opgericht in 1997 en staat genoteerd aan de beurs (NASDAQ OMX Nordic Exchange) van Stockholm. Unibet is een van de grootste, private, online wedkantoren in Europa en biedt diensten in twintig talen aan via www.unibet.com.

Momenteel heeft Unibet meer dan 2,9 miljoen klanten in meer dan honderd landen. Unibet is lid van de EGBA (European Gaming and Betting Association), RGA (Remote Gambling Association) in Groot-Brittannië en is gecertificeerd door G4, Global Gaming Guidance Group. In december 2007 heeft Unibet Maria Holdings, de grootste online bingo-aanbieder in Scandinavië, overgenomen. En in april 2008 heeft Unibet de grootste paardenrace-portal van Scandinavië, Travnet, overgenomen. Meer informatie over Unibet is te vinden op www.unibet.nl of www.unibetgroupplc.com.


Noot voor de redactie,