Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zoetermeer 15 april 2009

TLN en KNV onderzoeken verregaande samenwerking

Leidende organisaties transportsector tekenen intentieverklaring

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) willen verregaand gaan samenwerken. Vandaag ondertekenden de organisaties een intentieverklaring met die strekking. In de komende maanden zal worden onderzocht op welke wijze de samenwerking vorm moet krijgen.

Beide voorzitters tonen zich enthousiast over de samenwerking. "De sector is gebaat bij een actieve en geconcentreerde vertegenwoordiging en een betere samenwerking binnen de branche", aldus Alexander Sakkers, voorzitter van TLN.

KNV voorzitter Willem Heeren: "Deze bundeling van krachten stimuleert de ontwikkeling van een innovatief en duurzaam vervoerssysteem."

Bijzonder aan deze intentieverklaring is dat niet alleen gekeken wordt naar samenwerking op het gebied van goederenvervoer, maar ook hoe de belangen van personenvervoer in een dergelijke samenwerking vorm kunnen krijgen.

Beide organisaties maken zich sterk voor het beroepsgoederenvervoer. TLN heeft bijna 6000 leden, ongeveer 50% van het totaal aantal transportondernemingen in ons land.

KNV behartigt de belangen van ruim een honderdtal weg- en spoorvervoerders die ongeveer 30%, respectievelijk 100%, van de markt bedienen. Daarnaast behartigt KNV de belangen van het personenvervoer (touringcar en taxi) en faciliteert samenwerking in de openbaarvervoerssector.



Ingezonden persbericht