Timor Steffens maakt debuut als choreograaf videoclip


ROTTERDAM, 20090414 -- Timor Steffens, bekend van het populaire tv-dansprogramma So You Think You Can Dance, heeft onlangs zijn debuut gemaakt als choreograaf van een videoclip. Hij verzorgde de choreografie voor de videoclip van de eerste single van zanger Miguel O'Red, genaamd `Blame'. Zowel de single als de videoclip van `Blame', waarin Timor zelf ook rol speelt, zullen 15 april 2009 officieel uitgebracht worden. Omgeven door topdansers als Anastacia (Lionel Richie), Anuschka en Sigourney (finalisten van So You Think You Can Dance) heeft Timor een op Michael Jackson geïnspireerde dans neergezet.

Voor de regie van de videoclip werd Idma Best Dance Video Award- winnaar Jelle Posthuma aangetrokken. Eerder regisseerde hij videoclips voor andere bekende Nederlandse artiesten zoals Armin van Buuren, Marco Borsato, Ilse de Lange en Krezip.

Hoewel Timor tijdens zijn deelname aan `So You Think You Can Dance' al heeft bewezen wat hij in huis heeft, is dit voor hem slechts het begin. Hij wil zich graag verder ontwikkelen als choreograaf en is hard op weg om ook in Amerika door te breken. Onlangs keerde hij terug uit Los Angeles waar hij een contract heeft getekend met een van de grootste dansagentschappen ter wereld (BLOC Agency) en met diverse topchoreografen heeft gesproken om met hen samen te kunnen werken tijdens een langdurig verblijf in de Verenigde Staten.

* Link naar videoclip, die gereleased zal worden op 15 april 2009:
www.youtube.com/watch?v=tOpzCE1B6rQ

* Link naar high resolution versie voor vertoning op televisie:
www.artistik-music.com/MiguelORed-Blame/MiguelORed-Blame_QuickTime.mov
www.artistik-music.com/MiguelORed-Blame/MiguelORed-BlameWMV.wmv

* Link naar backstage filmpje tijdens opnamen videoclip met choreografie door Timor:
www.youtube.com/watch?v=RnxOGhzm10Y