Beveiligers helpen zoeken naar vermiste en ontvoerde kinderen


Group 4 Securicor-medewerkers ontvangen vanaf vandaag direct SMS-bericht wanneer kind wordt vermist of ontvoerd

BEEK, 20090415 -- Group 4 Securicor (G4S), de grootste beveiligingsorganisatie in Nederland, heeft al haar diensttelefoons van de mobiele surveillancedienst aangemeld voor AMBER Alert Nederland (www.amberalertnederland.nl), het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen. Hierdoor ontvangen alle mobiele surveillanten vanaf vandaag direct een alarmbericht per SMS op hun diensttelefoon wanneer er een kind wordt vermist of ontvoerd.

Frank Hoen, oprichter AMBER Alert Nederland en directeur van Netpresenter, het softwarebedrijf achter AMBER Alert Nederland: "Beveiligingsmensen observeren continu hun omgeving en zijn gewend te letten op de kleinste details. Dat de mobiele surveillanten van G4S nu direct bericht ontvangen en mee zoeken wanneer er een kind wordt ontvoerd en vermist, is dus geweldig nieuws. Bovendien zijn de 190 aangemelde diensttelefoons 24 uur per dag bemand. Dus kan de politie dag en nacht rekenen op die extra ogen en oren van de G4S-medewerkers."

"We voelen dat wij hier een belangrijke maatschappelijke bijdrage kunnen leveren. Het aanmelden van de diensttelefoons is wat ons betreft de eerste stap. Zo wijden we in ons personeelsblad ook een artikel aan AMBER Alert Nederland. Daarmee willen we ons personeel motiveren om zich ook aan te melden voor de ontvangst van SMS Alerts op hun privé telefoon, of bijvoorbeeld de ontvangst van AMBER Alerts per e-mail," zegt Alex van Druten, projectmanager mobiele surveillance/ alarmcentrale bij G4S.

"Hoe meer mensen de foto van een vermist of ontvoerd kind zien, hoe groter de kans dat het kind op tijd wordt teruggevonden. Zeker als deze mensen veel onderweg of onder de mensen zijn, zoals beveiligers. Omdat AMBER Alerts ook te ontvangen zijn op mobiele apparaten en bijvoorbeeld systemen in bussen en vrachtauto's, krijgen we steeds vaker verzoeken van organisaties om alle medewerkers centraal aan te melden, zoals zeer recent bijvoorbeeld nog gebeurde bij de NS, en nu dus bij G4S. Een ontwikkeling die wij van harte toejuichen. We hopen dus dat veel bedrijven hun voorbeeld volgen," besluit Hoen.

Over Netpresenter

Netpresenter biedt innovatieve communicatiesoftware die organisaties helpt hun boodschap op een eenvoudige manier tussen de oren van werknemers en klanten te krijgen. Netpresenter software kan ook worden gebruikt om iedereen snel en effectief te informeren bij een calamiteit. Meer informatie over Netpresenter is te vinden op de website: www.netpresenter.nl

Over Group 4 Securicor (G4S)

G4S is de grootste en meest veelzijdige dienstverlener op het gebied van veiligheid en beveiliging in Nederland. G4S biedt met ruim 8.500 getrainde en gekwalificeerde medewerkers beveiligingsdiensten op maat, hierbij gesteund door de kennis en expertise van een wereldwijd opererende organisatie. Meer informatie vindt u op:
www.www.s.com/ned/nl

Over AMBER Alert Nederland

AMBER Alert is een gezamenlijk initiatief van softwarebedrijf Netpresenter en de Nederlandse politie. Met dit landelijke waarschuwingssysteem wordt heel Nederland direct van kindervermissingen op de hoogte gebracht door middel van radio, televisie, pop-ups op PC's, beeldkranten, screensavers, e-mail, SMS, Instant messenger, newsfeeds, banner (ook voor Hyves en iGoogle) en website Alerts. Doel is gebruik te maken van de oren en ogen van de burger waarmee de politie kan worden geholpen bij haar zoektocht naar het vermiste kind.
AMBER Alert Nederland ging op 11 november 2008 van start en heeft inmiddels een miljoenenbereik, onder andere omdat grote radio-, televisiestations en belangrijke nieuwssites hebben toegezegd AMBER Alerts direct over te zullen nemen. Daarnaast hebben ruim 125.000 mensen zich al aangemeld voor de directe ontvangst van alarmberichten. De software voor AMBER Alert Nederland is ontwikkeld door softwarebedrijf Netpresenter in samenwerking met de Nederlandse politie. Communicatiespecialist Netpresenter stelt het platform kosteloos ter beschikking van het Klpd.
AMBER Alerts zullen alleen worden uitgestuurd bij urgente kindervermissingszaken. De beslissing óf er een AMBER Alert zal worden uitgestuurd is aan de politie. Het Korps landelijke politiediensten (Klpd) toetst of een vermissing aan de criteria voldoet. Zo moet het kind onder de 18 jaar zijn, moet er direct gevaar bestaan voor het leven van het kind of moet gevreesd worden voor ernstig letsel. Naar verwachting zal er tussen de vijf en tien maal per jaar een AMBER Alert worden uitgestuurd. De Nederlandse politie is volledig verantwoordelijk voor de inhoud van alle AMBER Alerts.
Meer informatie vindt u op
www.amberalertnederland.nl/nieuws.





Netpresenter