Stadshart Geleen genomineerd voor BNA prijs 'Gebouw van het jaar 2009'


GELEEN, 20090415 -- Het project '66 woningen en winkels Stadshart Geleen' van Hendriks Schulten architecten hoort bij de genomineerden voor het BNA gebouw van het jaar - regio Zuid. De jury sprak van een bovengemiddeld niveau en roemde het project `Stadshart Geleen' vanwege de intelligente wijze waarop het complexe programma is omgezet in een zorgvuldig uitgewerkt gebouw.

Uit het juryrapport: "...Geleen heeft een nieuw centrum. En rommelige aaneensluiting van winkeltjes heeft plaats gemaakt voor een marktplein met stedelijke allure waar dit gebouw een belangrijke bijdrage aan levert...Grote waardering heeft de jury voor de stedenbouwkundige inpassing, de mooie differentiatie in het commerciële en het woongedeelte, de zorgvuldige uitwerking zowel binnen als buiten en de chique uitstraling. Het gebouw brengt stedelijkheid in Geleen."

Gert-Jan Hendriks en Ted Schulten ontvingen de prijs afgelopen donderdag, 09 april 2009, tijdens de uitreiking in Eindhoven uit handen van juryvoorzitter Henk Döll en directeur van de BNA Marie Hélène Cornips

De jury verder bestaande uit Pim van der Ven, Vera Yanovshtchinsky, Eveline Paalvast en Mick Eekhout wees naast de winnaar (paviljoen met zwembad van Paul van den Heuvel) en het project `Stadshart Geleen' nog 5 genomineerden aan, die meestrijden voor de nationale prijs `BNA gebouw van het jaar 2009'. Deze prijsuitreiking vindt 23 April in Amsterdam plaats.

Alle regio-winnaars en genomineerden zoals alle juryrapporten vindt u op www.bnagebouwvanhetjaar.nl

Voor meer informatie over het project `Stadshart Geleen' kunt u naar www.hendriksschulten.nl.





Ingezonden persbericht