Libertas Nederland presenteert Eline van den Broek als lijsttrekker


Partij van Ier Ganley ook present tijdens Europese Verkiezingen in Nederland

DEN HAAG, 20090415 -- Libertas, de beweging die al eerder een succesvolle campagne organiseerde tegen het Verdrag van Lissabon in Ierland, zal zich ook in Nederland kandideren voor de Europese Verkiezingen. De partij van oprichter Declan Ganley is naast Nederland ook in andere Europese landen actief, met als doel de EU betrouwbaarder, democratischer en transparanter te maken.

Libertas, een uitgesproken pro-Europese partij, maakt zich sterk voor de stem van de Europese burger in manier waarop de Europese Unie op dit moment functioneert. Daarnaast streeft zij naar verantwoordelijke vertegenwoordigers, volledige transparantie van onder andere de besluitvorming in Brussel en is zij willens Brussel te dwingen om haar organisatie in te krimpen en efficiënter te laten functioneren.

Bij de presentatie van de Nederlandse tak van Libertas in Den Haag, constateerde voorzitter Declan Ganley het volgende: "De Nederlandse bevolking heeft het gebrek aan democratie in Brussel aan den lijve ondervonden. Bijna 62% van de Nederlanders - een duidelijke meerderheid - stemde in 2005 tegen de Europese Grondwet. En wat deden de elites in Brussel? Juist, ze hebben jullie stem genegeerd en proberen jullie om de tuin te leiden. Ze creëerden een andere verpakking voor de Grondwet, drukten er een andere stempel op - Verdrag van Lissabon - en stonden jullie niet toe om je over dit nieuwe document uit te spreken."

Vanmiddag presenteerde Ganley zowel de Nederlandse tak van Libertas, alsmede de lijsttrekker van de lijst in Nederland. Eline van den Broek, al eerder zeer actief in de `nee-campagne' tijdens het referendum over de Grondwet in Nederland, zal Libertas in Nederland gaan leiden. "Er wordt de laatste tijd vaak gezegd dat de Nederlander eurosceptisch is. In mijn optiek ligt dat anders: de Nederlanders zijn geen eurosceptici, zij zijn juist euro-optimisten," aldus Van den Broek.

Ook bepleitte Ganley in zijn speech de voordelen van een pan-Europese partij: "Door het creëren van een pan-Europese partij in het Europees Parlement, biedt Libertas de enige echte oplossing voor de Nederlanders om de Unie te krijgen die zij wensen en verdienen. Nationale partijen staan machteloos ten opzichte van alle andere partijen die over heel Europa meedoen aan de Europese verkiezingen - de grootste Nederlandse partij heeft minder dan 1% van alle zetels in het Europees Parlement en vertegenwoordigt slechts de stem van 1 van de 27 lidstaten van de EU."

De overige kandidaten van Libertas zullen de komende week gepresenteerd worden.





Libertas Nederland