Protestantse Kerk in Nederland


Psalmen zingen met Calvijn

wo 15 april 2009 - wo 27 mei 2009
Er zit muziek in de kerk, en tussen Pasen en Pinksteren kunt u daarvan meegenieten. Op vijf plaatsen in het land kunt u psalmen zingen in de traditie van Calvijn. U kunt meezingen met de psalmen op melodieën uit de tijd van Calvijn, en op de reciterende manier zoals in kloosters gezongen wordt. Maar ook op hedendaagse melodieën, zoals de psalmen van Huub Oosterhuis en de meer populaire Psalmen voor nu.

U bent van harte welkom om mee te zingen op:

Woensdag 15 april in de Oostkerk in Middelburg; Woensdag 22 april in de Bovenkerk in Kampen;
Dinsdag 12 mei in de St. Janskerk in Gouda;
Dinsdag 19 mei in de Nieuwe Kerk in Groningen;
Woensdag 27 mei in de Grote Kerk in Dordrecht.

Vanaf 19.15 uur kunt u in de kerk terecht voor een kop koffie of thee. Tevens is er de mogelijkheid om de Calvijnkapel te bekijken. Het samen zingen duurt van 20.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur. Daarna is er een drankje.

De toegangsprijs is EUR 10, inclusief programmaboekje en het boekje Alles wat adem heeft. In deze uitgave staan een aantal bewerkingen van psalmteksten: van een bewerking uit de tijd van Calvijn tot eigentijdse bewerkingen van hedendaagse dichters als Karel Eykman, Huub Oosterhuis en Loyd Haft. Het is een boekje om uit voor te lezen, om weg te geven, dat met je meegaat op je levensweg. Het boekje is vanaf 1 april 2009 te bestellen via www.pkn.nl > webwinkel.

Meer informatie over het Calvijnjaar: www.pkn.nl > Actueel > Calvijnjaar.