Ingezonden persbericht


Persbericht: 'ONcovered, the sound of graphic design' Broeikas opent eerste expositie ONcovered in Kunstenlab Deventer.

Met het project ONcovered laten productiehuis ON en Ontwerpatelier grafisch vormgevers het geluid van een band creëren. Vierenzestig ontwerpers uit binnen- en buitenland namen de uitdaging aan om een hoesontwerp te maken voor een niet bestaand album van een niet bestaande band. Drie van de ontwerpers zullen uiteindelijk aan de wieg staan van drie splinternieuwe bands. De eerste expositie van 'ONcovered, the sound of graphic design' in het Kunstenlab wordt geopend met een speciale Broeikas-avond waarbij drie ontwerpers hun inzending toelichten.

Normaal gesproken maakt een band een cd en gaat aan het eind van dit proces op zoek naar een vormgever voor de platenhoes; degene die hun muziek optimaal kan vangen in beeld. Bij ONcovered wordt dit proces radicaal omgedraaid. Grafische ontwerpers uit de hele wereld worden uitgedaagd om een nieuw hoesontwerp te maken als startpunt van een nieuw te vormen band. Een internationale selectie vormgevers pakte dit idee op en creëerden in de afgelopen maanden vierenzestig hoesontwerpen. Uit deze inzendingen is een eerste tentoonstelling van dertig ontwerpen samengesteld afkomstig uit drie werelddelen.

Speciaal voor deze tentoonstelling hebben ON en Ontwerpatelier vijf ontwerpers geselecteerd om hun hoesontwerp verder uit te werken. Dit zijn Ton Nieuwenhuis van ontwerpbureau Vanille uit Enschede, Lionel Avignon van ontwerpbureau Hartland Villa uit Parijs, Henning Wagenbreth uit Berlijn, Alex Swain van ontwerpbureau Company uit Londen en Adrian Clifford van ontwerpbureau Rinzen uit Brisbane. Hun uitgewerkte hoesontwerpen, posters en t-shirts zullen ook op de tentoonstelling te zien zijn.

De ONcovered tentoonstelling wordt geopend met een speciale Broeikas-avond op 15 april in het Kunstenlab. Drie deelnemers aan ONcovered; Gerco Hiddink, Ton Nieuwenhuis en Lionel Avignon lichten hun inzending tijdens deze avond verder toe. De voertaal van deze Broeikas is Engels. De expositie 'ONcovered, the sound of graphic design' is te zien in het Kunstenlab in Deventer van 15 april tot 3 mei 2009.

Opening ONcovered met Broeikas
15 april 20:00 uur Kunstenlab Deventer

Expositie ONcovered
15 april - 03 mei

Kunstenlab
Laboratoriumplein 1
7411 CH Deventer
Gratis toegankelijk

www.ONcovered.nl
www.ONinternet.nl
www.ontwerp-atelier.nl
www.kunstenlab.nl
www.broeikas.nl