Ingezonden persbericht


ROC ASA in Utrecht leert ondernemen

Kick-off op 15 april met workshop voor zestig studenten Economie

Waarom zou je als je een vak leert geen ondernemer worden? Studenten en leraren bewust maken dat het ondernemerschap een optie is net als een baan in loondienst. Dat is het doel van het driejarige project waarin ROC ASA in Utrecht, de KvK Midden-Nederland en de Utrechtse Ondernemers Academie (UOA) een curriculum ondernemerschap ontwikkelen. Het project gaat woensdag 15 april officieel van start met een workshop voor zestig eerstejaars studenten Economie.

Slechts één vijfde van de startende ondernemers is door onderwijs voorbereid op het zelfstandig ondernemerschap. Tussen de 5 en 7 procent van de studenten overweegt voor zichzelf te beginnen, maar slechts 3 procent doet dit ook daadwerkelijk. Het kabinet wil meer aandacht voor ondernemerschap op scholen. Ook onderwijsinstellingen willen dit graag, maar weten het nog moeilijk in de praktijk te brengen.

Daarom slaan KvK, Utrechtse Ondernemers Academie (UOA) en ROC ASA in Utrecht de handen ineen. ROC ASA in Utrecht leidt studenten op voor banen in bijvoorbeeld economie, techniek, zorg en toerisme. Speciaal voor ROC ASA in Utrecht ontwikkelen de KvK en de Utrechtse Ondernemers Academie (UOA) een curriculum ondernemerschap. De studenten denken na over de vraag wat ondernemerschap is, onderzoeken of ze talent hebben voor ondernemerschap en of het een optie is voor hen. In het derde jaar krijgen ze te maken met ondernemers in de sector waarin ze worden opgeleid. In het vierde jaar worden de studenten die dit willen daadwerkelijk voorbereid op het ondernemerschap. Intussen krijgen ook de docenten van ROC ASA in Utrecht training en leren wat het is om ondernemer te zijn. Op die manier kunnen ze de lessen straks zelf overnemen. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

Programma
13.30 - 13.50 Feestelijke start van het project in aanwezigheid van Michaël Kortbeek (voorzitter KvK Midden-Nederland), Adri van der Wind (voorzitter directie ROC ASA in Utrecht) en Henk Beekers (voorzitter UOA) 13.50 - 14.10 Ondernemersvaardigheden. Wat voor type ben jij? 14.10 - 14.30 Een dag van de Ondernemer ( BMW en veel geld?) Vraag het .. Jan den Hartogh! Jan den Hartogh, veelzijdig ondernemer en winnaar Zibb Business Challenge 2007, komt langs om te vertellen hoe het is om ondernemer te zijn. Zijn bedrijf levert pennen waarmee alles wat je schrijft direct digitaal wordt verwerkt (www.digitaalschrijven.nl) 14.30 - 16.30 Ondernemen.... Gewoon doen!
Ervaar wat het betekent als je ondernemer bent! Samen met een groepje werk je een echte case van ondernemer Jan den Hartogh uit, die jullie daarna presenteren aan hem en vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel, BMC, ROC ASA in Utrecht en de Utrechtse Ondernemers Academie. Met een prijs voor de beste groep! 16.30 Einde

Locatie Aula ROC ASA, Australiëlaan 23, 3526 AB Utrecht


---