Ingezonden persbericht


150 Rotterdam zakenmensen met Opstelten en wielercoryfeeën naar Tour de France

Sportclub Rotterdam lanceert Tour Experience 2009

ROTTERDAM - Sportclub Rotterdam overhandigt woensdag 15 april het eerste groenwitte tenue voor deelname aan de Tour Experience 2009 aan sportwethouder Lucas Bolsius. Tijdens een informele bijeenkomst op de businesspromenade van het Topsportcentrum naast de Kuip, zal om 17.30 uur zal bovendien het plan voor een sportief bezoek van 150 zakenmensen uit de Maasstad aan de Tour de France van dit jaar nader worden toegelicht.

Sportclub Rotterdam is een initiatief van Frank Overhand, Conrad Alleblas en Ardie den Hoed. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 in het Chinese Beijing bedacht het drietal een concept om de Tour de France van dit jaar te benutten als podium om 150 zakenmensen uit Rotterdam op een sportieve manier kennis te laten maken met het grootste wielerevenement ter wereld. In 2010 fungeert de Maasstad immers als Grand Départ voor La Grande Boucle. In samenwerking met Rotterdam Topsport en een stuurgroep van de gemeente Rotterdam ontwikkelde Sportclub Rotterdam in de afgelopen maanden een vierdaags bezoek aan de Franse Elzas. De sportieve missie staat voor donderdag 16 tot en met zondag 19 juli op de agenda. Dat gebeurt in een speciale groenwitte Rotterdam Tourstart 2010 outfit, waarvan Bolsius het eerste exemplaar in ontvangst neemt.

Op de tweede dag van de reis, vrijdag 17 juli, zal de Rotterdamse delegatie de 1193 meter hoge Col de Platzerwasel beklimmen, waarna de doortocht van het Tour-peloton zal worden bekeken. Op de derde dag van het sportieve bezoek, zaterdag 18 juli, wordt een deel van de etappe naar Colmar gereden. De Rotterdamse delegatie, die ook door de wielerploeg van de Rabobank zal worden ontvangen, wordt in Frankrijk aangevoerd door Ivo Opstelten. De directeur sportief van de groenwitte formatie was in zijn functie als burgemeester van Rotterdam verantwoordelijk voor de succesvolle missie om de start van de Tour de France naar de Maasstad te halen.

De voormalige Rotterdamse burgervader wordt in Frankrijk vier dagen bijgestaan door wielercoryfeeën als Leontien Zijlaard-Van Moorsel, Teun van Vliet, Sissy van Alebeek en voormalig tennisster Kristie Boogert. Sportclub Rotterdam heeft in het kader van de Tour Experience 2009 een partnership afgesloten met het bedrijf SisEvents, de regionale zender RTV Rijnmond en Rotterdam Topsport. Meer informatie en beelden zijn te vinden op www.youtube.com/sportclubrotterdam