Gemeente Utrecht

NB Op dit persbericht rust een embargo tot 15 april a.s., 16:00. In verband met het verrassingseffect verzoeken wij u dit embargo niet te schenden.

Koninklijke onderscheiding voor de heer M.J. Belderok

De heer M.J. Belderok (59) krijgt ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Raad van Toezicht van zorgorganisatie Reinaerde een Koninklijke onderscheiding. De burgemeester van Utrecht, mr. A. Wolfsen, reikt deze uit op woensdag 15 april aanstaande. De heer Belderok wordt voor zijn verdiensten op het gebied van welzijn en zorg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Belderok zet zich sinds 1981 in voor wooncentra en zorgorganisaties die zich richten op mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Van 1981 tot 1993 was hij bestuurlijk actief voor De Kei, Wooncentrum stad Utrecht. Aansluitend was hij een aantal jaren bestuurslid/voorzitter van de stichting Christofoor, één van de rechtsvoorgangers van de stichting Plaverijn, waarvan hij van 1997 tot 2001 voorzitter van de Raad van Toezicht was. De Stichting Plaverijn beheerde woonlocaties en werk- en dagbestedingslocaties voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Sinds 2001 was de heer Belderok voorzitter van de Raad van Toezicht van Reinaerde, de zorgorganisatie die dat jaar ontstond uit een fusie van verschillende andere zorgorganisaties, waaronder Plaverijn. Hij speelde een belangrijke rol bij de fusie.

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vindt plaats tijdens de afscheidsreceptie in Gasterij De Buurvrouw, Eerste Oosterparklaan 76, Utrecht, op woensdag 15 april 2009 om 16.00 uur.