Ingezonden persbericht

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

LENNY WHITE & PRESENT TENSE
Pionier op het gebied van jazz/fusion

Melkweg, Oude Zaal ( wo 15 april ( 21.00 uur ( E 22,00 + lidm.

Op woensdag 15 april treedt de legendarische drummer Lenny White op in de Melkweg in Amsterdam met zijn band Present Tense. Sinds de jaren '70 is Lenny White een pionier op het gebied van jazz-fusion. Hij is vooral bekend van Chick Corea's band Return To Forever en speelde mee op Miles Davis' 'Bitches Brew'. Bovendien speelde hij met vele jazz- en fusiongrootheden als Herbie Hancock, Freddie Hubbard, Joe Henderson, Jaco Pastorius, Woody Shaw, Jamaica Boys (met o.a. Marcus Miller), Stanley Clark en Santana.

Lenny White wist als autodidact in een rap tempo de top van de jazzwereld te bereiken. Hij startte zijn carrière aan de top van de jazz met zijn rol op Miles Davis' meesterwerk 'Bitches Brew' in 1969 als negentienjarig talent. Samen met collegadrummer Billy Cobham was hij de grondlegger van de vernieuwende fusion-stijl van drummen, gebaseerd op jazz, funk en rock. In de jaren '70 maakte hij naam als als drummer bij de jazz/fusionband Return To Forever van de vermaarde jazzpianist en -componist Chick Corea. Vorig jaar deed Return To Forever een reünie tour in de Verenigde Staten en zijn er plannen om een Europese tour te doen.

Lenny White staat bekend als één van de allerbeste jazz- en fusiondrummers. Naast muzikant is White ook een bekwaam producer en componist en werkte o.a. met Chaka Khan, Nancy Wilson, Gato Barbieri en rapper Big Daddy Kane. Momenteel werkt Lenny White aan een nieuw eigen album dat dit jaar zal verschijnen. Bovendien heeft hij zich gestort op het componeren van opera.

Op 15 april komt de inmiddels 60-jarige Lenny White zijn uitstekende livereputatie bevstigen in de Melkweg. Zijn band Present Tense bestaat uit gerenommeerde jazz-muzikanten, waaronder toetsenis George Colligan die onder andere speelde met Richard Bona en Cassandra Wilson.

Line-up Lenny White & Present Tense:
Lenny White, drums
George Colligan, toetsen
Tom Guarna, gitaar
Richie Goods, basgitaar



Ingezonden persbericht