Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 15/04/2009

Google van de vacatures websites

De eerste realtime vacature zoekmachine is een feit, VacaMatch.nl. Tot op heden moet een werkzoekende alle vacature sites af om een compleet beeld te krijgen van de online vacatures.

VacaMatch.nl overkoepelt deze zoekmachines. De zoekmachine zoekt vacaturesites af en geeft, op relevantie, een helder en kort overzicht weer van alle vacatures. VacaMatch.nl is de Google van de vacatures websites.

Dit initiatief komt van de in Utrecht gevestigde internet startup Brothers Media. De twee jonge ondernemers Robert Keus en Sebastiaan Kooijman, willen inspelen op de explosieve stijging van het aantal mensen dat op zoek is naar de juiste vacature en vonden de concurrenten niet toereikend.

VacaMatch.nl is een zogenaamde realtime zoekmachine. Dit houdt in dat de resultaten direct worden opgevraagd bij de sites die worden doorzocht. Op deze manier wordt er voorkomen dat de bezoeker wordt doorverwezen naar reeds vervulde vacatures. Concurrenten, zoals CareerJet en Jobrapido, maken veelal gebruik van een database waar deze vacatures worden opgeslagen, waardoor de database niet 100% up to date kan zijn. Verder bevinden zich op de vacature zoekmachine geen enkele vorm van advertenties, wat het zoekgemak bevordert.

Op dit moment zoekt VacaMatch.nl de volgende vacaturesites af: monsterboard.nl, werk.nl, nationalevacaturebank.nl, megajobs.nl, totaljobs.nl, jobtrack.nl, vacaturekrant.nl, volkskrantbanen.nl, nederlandvacature.nl, jobnew.nl, careerbuilder.nl, intermediair.nl.