Symposium 100 dagen Obama: een terugblik

De eerste 100 dagen van president Barack Obama zitten er op. Op 16 april zal staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans tijdens het symposium '100 dagen Obama' terugblikken op Obama's start in het Witte Huis en vertellen over de reis die hij vorige week maakte in de VS in het kader van NY400.

Staatssecretaris Timmermans zal vooral ingaan op de lessen die Europa en de VS van elkaar kunnen leren wat betreft het stimuleren van actief burgerschap en diversiteit. 'Voor mij zijn de overeenkomsten tussen de ontstaansgeschiedenis van ons land en die van de Verenigde Staten een bron van inspiratie. De drang naar vrijheid, de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden voor ondernemerschap en de kracht van morele overtuigingen zijn drie rode draden in onze gemeenschappelijke geschiedenis.', aldus de staatssecretaris.

Het symposium '100 dagen Obama' brengt wetenschap en politiek met elkaar in contact. Studenten gaan, behalve met de staatssecretaris, in discussie met Michael Gallagher van de Amerikaanse ambassade in Den Haag, Europarlementariƫr Sophie in 't Veld en de wetenschappers Ronald Holzhacker (politicoloog, UT), Halleh Ghorashi (antropoloog, VU) en James Kennedy (historicus, UvA).

Noot aan redacties (