NEN


NEN-informatiedag over praktijkrichtlijn voor computerruimtes en datacenters

donderdag 5 februari 2009, 15:07

Op donderdag 16 april 2009 informeert NEN belanghebbende partijen over de Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) Bouwen en inrichten van computerruimtes en datacenters. De NPR maakt het mogelijk om een computerruimte of datacenter te classificeren op basis van criteria als beschikbaarheid, beveiliging en energie-efficiëntie. Vervolgens kan men maatregelen specificeren voor het bouwen, inrichten, gebruiken, beheren en onderhouden hiervan.

De normcommissie Computerrruimtes en datacenters is het nationale platform voor normalisatiewerk op het gebied van de bouw en inrichting van computerruimtes en datacenters. Het normalisatiewerk van deze commissie is gericht op het vaststellen en normaliseren van criteria, eisen en maatregelen om mogelijk te koppelen aan verzekeringsvoorwaarden, regelgeving en contracten.

Waarom?
Bij de opdrachtverstrekking en investering in een computerruimte of datacenter worden steeds vaker fundamentele eisen over het hoofd gezien. Dit is de afgelopen jaren door schade en schande zichtbaar geworden. Er moet op grotere schaal beter gezorgd gaan worden voor computerruimte en datacenters die zich hebben ontwikkeld tot bedrijfskritische ruimtes. Dit geldt niet alleen voor grote organisaties, maar in sterk toenemende mate ook voor het MKB. De te stellen eisen gaan onder andere over de energievoorziening, klimaatbeheersing, bouwkundige voorzieningen, datacommunicatie, beveiliging, bedrijfsvoering en operationele informatie.

Voor wie?
Op donderdag 16 april 2009 organiseert NEN een informatiedag voor eigenaren en gebruikers van kleine en grote bedrijfskritische systemen, verzekeraars, projectontwikkelaars, architecten en raadgevend ingenieurs. Zij worden geïnformeerd over de ontwikkeling van de NPR .

Informatie en deelname
Meer informatie: Ton van Bergeijk, consultant Informatietechnologie & Telecom, telefoon (015) 2 690 126, ton.vanbergeijk@nen.nl. Voor deelname aan de informatiedag kunt u contact opnemen met Paul van Rijsinge, (015) 2 690 200, of per e-mail kid-infodag@nen.nl. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Computerruimtes en datacenters