Senternovem

25-02-2009 | Schakeldagen 2009

Op donderdag 16 april en dinsdag 12 mei presenteert Bodem+ zich op de Schakeldagen. De Schakeldagen worden georganiseerd door InfoMil, in samenwerking met Bodem+ en het taakveld Afval. Hét evenement voor de milieuprofessional bij de lagere overheid.

De Schakeldagen zijn uitsluitend bedoeld voor
milieuvergunningverleners en milieuhandhavers van gemeenten, provincies, waterschappen en milieudiensten. Adviesbureaus vallen buiten de doelgroep.

De Schakeldagen bieden u de gelegenheid om in één dag informatie te verzamelen over de actualiteiten in de milieuwet- en regelgeving en collega's uit het veld te spreken. De informatie wordt op maat aangeboden, gelet op kennis, expertise en interesse. Of u nu op zoek bent naar verdieping of juist een algemene uitleg, actief wilt deelnemen aan de sessies, informatie en advies wilt krijgen over diverse onderwerpen via de presentatie units op het Marktplein of wilt oefenen met een instrument. Bij de Schakeldag vindt u alle informatie onder één dak.

De onderwerpen die bij de Schakeldagen van het voorjaar aan bod komen zijn: agrarische wetgeving, lucht, luchtkwaliteit, geluid, WRO, MER, water, Wabo, wetgeving en handhaving, geur, externe veiligheid, asbest en Afval en Bodem+.

Bijdrage van Bodem+
Bodem+ zal een tweetal sessies organiseren: Bodembescherming (Fred Mudde) en HUM-Bbk (Herman Miedema). Op het Marktplein kunnen deelnemers de Bodem+ informatiestand bezoeken. In onze stand zullen de volgende onderwerpen onder de aandacht worden gebracht:
* HUM Bbk

* Handreiking gemeentelijk bodembeleid

* Helpdesk Bodem

* Richtlijn herstel en beheer (www.bodemrichtlijn.nl)
* Bodembreed Academie

Waar en wanneer?
De Schakeldagen worden dit jaar vier keer georganiseerd, op twee momenten in het jaar. In het voorjaar zijn er twee Schakeldagen welke inhoudelijk volledig aan elkaar gelijk zijn, maar op twee verschillende locaties plaatsvinden. Hetzelfde geldt voor de twee Schakeldagen in het najaar.
De Schakeldagen in het voorjaar vinden plaats op: donderdag 16 april in het Evoluon in Eindhoven en dinsdag 12 mei in de Jaarbeurs in Utrecht.

U kunt zich vanaf begin maart inschrijven voor de Schakeldagen in het voorjaar via deze speciale pagina. De kosten voor deelname aan een Schakeldag zijn EUR 150,= (inclusief B.T.W.) Dit bedrag is per Schakeldag.