Technische Universiteit Delft

Spaghetti bruggenbouwwedstrijd 2009

door M&C

16 april organiseert Het Gezelschap ?Practische Studie? de 9e editie van de Spaghetti Bruggenbouwwedstrijd. Studenten en bedrijven gaan de strijd aan om de sterkste of mooiste brug te maken van enkel spaghetti en lijm.

16 april 2009 - 12 maart 2009
plaats: faculteit Civiele Techniek

Tien jaar geleden is op initiatief van prof. ir. L.A.G. Wagemans de spaghetti bruggenbouw-wedstrijd voor het eerst georganiseerd. De wedstrijd was bedoeld voor studenten van de faculteit Civiele Techniek aan de TU Delft. Door de jaren heen is de wedstrijd gegroeid en volwassen geworden met deelnemers uit heel het land. In 2007 heeft de studievereniging van Civiele Techniek ?Practische Studie? de organisatie overgenomen.

De Spaghetti Bruggenbouwwedstrijd bestaat uit drie onderdelen: de professionele wedstrijd, de studentenwedstrijd en de teambouw wedstrijd. Bij de professionele en de studenten wedstrijd bouwen de deelnemers op eigen locatie een spaghettibrug. Op de wedstrijddag worden alle bruggen getest op bezwijkbelasting. De studenten- en de professionele wedstrijd zijn twee aparte wedstrijden, maar toch is er ieder jaar weer een mooie strijd tussen beide. Beide groepen krijgen dezelfde opdracht. Het is de ultieme uitdaging voor de studenten een sterkere brug te bouwen dan de bedrijven.
Bij de teambouw wedstrijd kunnen de teams zich niet voorbereiden. De opdracht is geheim tot de opening van de wedstrijd. Hierna krijgen de teams 4 uur om hun constructie te bouwen. Bij dit onderdeel is de constructie niet per definitie een brug.

De winnaars van de wedstrijd krijgen naast de eer ook een prijs mee naar huis. Bij de teambouw wedstrijd kan een geldbedrag van 350 euro gewonnen worden. En de hoofdprijs van de studentenwedstrijd is maar liefst 1000 euro. De bedrijven strijden om een naamplaatje op de wisselbeker en mogen deze een jaar in hun bezit houden.

Inschrijven voor de wedstrijd kan op de spaghetti.tudelft.nl Voor meer informatie: bezoek de website of neem contact op met ons. De wedstrijd vindt plaats op donderdag 16 april 2009 aan de faculteit Civiele Techniek te Delft.

Foto Spaghetti Bruggenbouw-wedstrijd 2008

Vragen, opmerkingen of op zoek naar meer informatie? Contactpersonen: Frank Walhout (Promo), Kasper Stoeten (PR). E: spaghetti@ps.tudelft.nl
T: 015-2785465
http://spaghetti.tudelft.nl

Het Gezelschap ?Practische Studie?

Foto?s 2008: Klik hier

Maart 2009

Redes

* Energieke materie | 6 maart

* Kwantum mechanica | 20 maart

Promoties

* Duurzame energie | 2 maart

* Windturbine-ontwerpen | 6 maart

* Kwaliteit Internet | 30 maart

Studium Generale

* Haaien: jagers of prooi | 2 maart

* UFO's | 17 maart

Meer Wetenschapsagenda
Aanmelden?