Gemeente Spijkenisse


Jeugddebat voor jongeren met lef

27 maart 2009

Flyer Jeugddebat

Op donderdag 16 april 2009 wordt in TexMex het jaarlijkse jeugddebat gehouden.

Een groep van 15 jongeren gaat in debat met de wethouders Marjolijne Lewis, Hanneke Hamerslag en Christel Mourik over onderwerpen die de jongeren zelf hebben aangedragen. Aan de hand van stellingen wordt gesproken over wat er moet veranderen in Spijkenisse, om de stad ook voor de jeugd leuk en interessant te houden. Tussen de bedrijven door valt er te genieten van cabaret.

Maurice en Igor van het jongerenpanel hebben met behulp van de gemeente en een professionele vormgever, zelf een flyer en een poster voor het debat ontworpen. Het panel gaat deze spullen verspreiden op scholen, in jongerencentra en op andere plekken waar veel jongeren komen. Aanmelden voor het debat kan via de jongerenwebsite van Spijkenisse Spijk-center.nl.

Voor het debat worden de jongeren getraind door een gespecialiseerd bureau, op donderdag 09 april 2009 in TexMex. Op donderdagmiddag 16 april 2009, net voor het debat, kunnen de deelnemers een beroep doen op een debatcoach, ook in TexMex. Dankzij de coaching kunnen ze de rasdebatteerders uit de lokale politiek goed van repliek dienen.

De jongeren zijn leerlingen uit de klassen twee, drie en vier van het voortgezet onderwijs in Spijkenisse. Na het debat kunnenze lid worden van het jongerenpanel, dat één keer per maand bijeenkomt. In dat jongerenpanel wordt gesproken over wat de jeugd van Spijkenisse beweegt, wat ze leuk en minder leuk vinden aan de stad. Leden van het jongerenpanel houden ook de jongerenwebsite Spijk-center.nl up to date.

Externe links


* Jongerenwebsite Spijkcenter [Let op! De website www.spijkcenter.nl. opent in een nieuw venster]

Interne links


* Muziekpodium TexMex