Gemeente Brummen


Raad komt bijeen met dagelijks bestuur Regio Stedendriehoek

(Oorspronkelijke publicatie datum: 03-04-2009)

Op donderdagavond 16 april vindt een extra vergadering van de gemeenteraad plaats. De vergadering bestaat uit twee gedeelten: een informatief gedeelte waarbij er een presentatie is over de Regio Stedendriehoek en de meerwaarde van de regionale samenwerking. Het tweede gedeelte staat het werkprogramma voor 2009 van de regio Stedendriehoek centraal. De vergadering begint om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Iedereen is van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

Tijdens het eerste gedeelte van de bijeenkomst houdt de heer A.P. Heidema, voorzitter van de regio, een korte presentatie over de Regio Stedendriehoek, de meerwaarde van de regionale samenwerking en de strategische themas die zijn benoemd. De heer Heidema gaat ook met college- en raadsleden in discussie over de belangrijkste meerwaarde van de regionale samenwerking en de koers die de regio heeft ingezet met de vijf strategische themas.

Forumgedeelte over werkprogramma
Vanaf 21.00 uur krijgt de vergadering het karakter van een forumbijeenkomst. Dan bespreekt de gemeenteraad het werkprogramma 2009 van de regio. Burgemeester Joosten beantwoordt dan als Brummens lid in het dagelijks bestuur van de regio de vragen van de raadsleden. Overigens worden ook belangstellenden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen of hun visie te geven over het werkprogramma. Het doel van dit onderdeel van de bijeenkomst voor gemeenteraadsleden is het vergaren van informatie waardoor de vier politieke fracties hun standpunten kunnen vormen voor de besluitvormende raadsvergadering. De verwachting is namelijk dat de gemeenteraad in haar vergadering van 23 april een besluit neemt over het werkprogramma.

Informatie en agenda
Meer informatie over deze raadsbijeenkomst is verkrijgbaar bij de griffier van de raad, mevrouw M. Veenbergen. Het werkprogramma van de gemeenteraad kunt u hier nalezen of op de
website www.regiostedendriehoek.nl. De agenda met de achterliggende stukken van deze vergadering kunt u vanaf donderdag 9 april 2009 downloaden van deze website. Ook kunt u vanaf die datum een gratis een exemplaar afhalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis.