Vlaamse Overheid

Leuven omgeleid

Verkeer Tervuursesteenweg (N3) richting Leuven omgeleid

Vlaamse overheid

donderdag 9 april 2009

Vanaf donderdag 16 april wordt de Tervuursesteenweg richting Leuven omgeleid via de Groeneweg, de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) en de Koning Boudewijnlaan. De werkzaamheden aan de Tervuursesteenweg zijn al aan de gang sinds 1 april. Tijdens het weekend van 18 en 19 april zal de Tervuursesteenweg opnieuw tijdelijk opengesteld worden voor het verkeer, waarop hij (op maandag 20 april) opnieuw afgesloten zal worden tot begin juni. Het verkeer dat vanuit Leuven naar Tervuren rijdt, zal gedurende de hele duur van de werkzaamheden de Tervuursesteenweg kunnen blijven gebruiken. Met de aanleg van vrijliggende en verhoogde fietspaden langs de Tervuursesteenweg, en de herinrichting van het kruispunt met de Celestijnenlaan en de Sint-Jansbergsesteenweg, wil het Agentschap Wegen en Verkeer de verkeersveiligheid er aanzienlijk verbeteren. Er wordt ook een nieuwe toegangsweg naar de Campus Gasthuisberg aangelegd voor de hulpdiensten en De Lijn. De werkzaamheden zullen volgens de huidige planning begin juni beëindigd zijn.

Momenteel zijn de nutsmaatschappijen nutsleidingen aan het verplaatsen. Daarop (tweede helft maand april) zal het Agentschap Wegen en Verkeer een nieuw fietspad en een nieuw wegdek aanleggen langs de kant van de Tervuursesteenweg richting Tervuren. In een tweede fase zullen aan de kant van de Tervuursesteenweg richting Leuven een nieuw fietspad en een nieuw wegdek aangelegd worden. Ook het kruispunt van de Tervuursesteenweg met de Sint-Jansbergsesteenweg en de Celestijnenlaan wordt dan heringericht.

In de laatste fase van de werkzaamheden zal er een nieuwe toegangsweg aangelegd worden voor De Lijn, de brandweer en ander prioritair vervoer. (politie en ziekenwagens). Na afloop van die werkzaamheden zal de huidige verbinding vanaf de Boudewijnlaan, tussen de Tervuursesteenweg en de E314 via de Terbankstraat definitief afgesloten worden. Die weg werd gebruikt als sluiproute naar de E314 en wordt nu afgesloten om de leefbaarheid in de zone te verbeteren.

De aanleg van de nieuwe toegangsweg kadert in de toekomstige ontwikkelingen van de Universitaire Campus Gasthuisberg. De site zal in de komende jaren verder worden uitgebreid en heringericht. De personeels- en bezoekerstoegang zal zich bevinden in de buurt van de E314. De toegang via de ring rond Leuven zal daardoor minder belangrijk worden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer Heijmans Infra NV. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 2.475.000 euro (incl. BTW), waarvan 2.013.000 euro (incl. BTW) betaald wordt door de Vlaamse overheid, en de rest door de Universitaire Ziekenhuizen Gasthuisberg.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
E-mail: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be

Bijlagen:


* Overzichtsplan omleiding Tervuursesteenweg Leuven(JPG, 351 KB)